Miercuri 24 Aprilie

Imagini de pe Autostrada Transilvania - tronsonul Gilău - Nădășel: Va fi dat în circulație în aprilie 2016 - VIDEO și FOTO

 

Constructorii tronsonului Gilău - Nădășel, de 8,7 kilometri, anunță că în aprilie 2016 autostrada va fi circulabilă. 

 

Vrem cât de repede să ne conectăm de DN 1F, ca o parte din traficul greu care mai trece prin Cluj să treacă pe aici, să urce pe Autostradă și să meargă spre Turda, poate Câmpia Turzii sau să o ia pe centura Vâlcele”, a declarat prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan. 

 

Reprezentanții constructorului au spus că excavările s-au făcut în proporție de 50%. 

 

În acest moment am reușit să finalizăm mai bine de 50% din lucrările de excavații, care sunt în totalitate de 5,5 milioane de metri cubi. Suntem mobilizați la maxim pe această lucrare și sperăm să finalizăm până în aprilie 2016 toate lucrările. Suntem în termen și mobilizați să finalizăm cât de repede.

 

După excavații se va executa structura rutieră, ce înseamnă straturile de balast, fundație și asfalt și conectările la viaductele de pe traseu”, a spus reprezentantul firmei care construiește. 

 

În total, din cei 5,5 milioane de metri cubi de teren care trebuie excavați s-au excavat 3 milioane de metri cubi. De asemenea, se lucrează la 6 viaducte din cele 11 pasaje și viaducte și sunt turnați 250 de piloni. 

 

Pe tronsonul de la Gilău la Nădășel lucrează 800 de muncitori și 100 de utilaje. 

 

Tronsonul se va termina în DN 1F, cu un sens giratoriu și două bretele de racordare. Autostrada va continua cu pe traseul spre Mihăiești, pe 16 km, și apoi încă 72 de km, până la Suplacu de Barcău.

 

La kilometrul patru va fi un viaduct de 250 de metri, cu o înălțime de construcție de 35 de metri. Tronsonul costă 57 de milioane de euro, dar are foarte multe lucrări de artă, fiind 11 viaducte și pasaje. 

 

Pe Autostrada Transilvania va fi construit un TUNEL de 2,5 kilometri

Comentarii Facebook