Fabrica Ursus se inchide la Cluj! 150 de angajati vor fi disponibilizati - UPDATE VIDEO

 

Unitatea de productie Ursus din Cluj Napoca se va inchide, a declarat presedintele Ursus Breweries, Gary Whitlie, dar se vor face in continuare operatiile financiare si administrative.

 

De la mijlocul anului viitor se va deschide si o miniunitate de productie. Aceasta va include, insa, doar cateva posturi si un bar si restaurant. Aici se vor produce specialitati de bere care vor fi vandute in cadrul barului si restaurantului, dar si in alte locatii din Cluj-Napoca.

 

Brand-ul Ursus, devenit deja unul national, nu va fi, insa, desprins de Cluj, firma urmand sa sustina toate evenimentele culturale clujene pe care le-a sustinut si pana acum, de genul Festivalul de Film Transilvania TIFF.

 

Fabrica Ursus are la Cluj 191 de posturi, dintre care 30 de functii comerciale, iar restul de productie, nefiind toate ocupate .  Odata cu restructurarea, 150 de posturi vor fi reduse, angajatii disponibilizati urmand sa primeasca minimum sase salarii compensatorii, a anuntat presedintele Ursus Breweries, care a sustinut la Cluj o conferinta de presa.

 

Presedintele Ursus Breweries, Gary Whitlie, a declarat ca de anul viitor va fi deschisa o miniunitate de productie, pe locul actualei fabrici de bere, unde va fi amenajat si un bar si un restaurant, in care se va servi numai bere Ursus.

 

"Rezultatele pe lunile aprilie - septembrie arata ca piata de bere a scazut in Romania cu un sfert, iar Ursus cu 11 %. Situatia pare sa nu se imbunatateasca si de aceea am hotarat sa inchidem productia la Cluj, speram ca de anul viitor sa se deschida o miniunitate de productie pe locul actualei fabrici", a declarat Gary Whitlie.

Conducerea fabricii a purtat deja negocieri cu sindicatele in privinta salariilor compensatorii, urmand ca cei disponibilizati sa primeasca minimum 6 salarii. Beneficiile se vor acorda in functie de vechime. 

 

Cititi si

 

Ursus vrea sa deschida o miniunitate de productie la Cluj de la mijlocul anului viitor

Comentarii Facebook