Salariile bugetarilor vor creste in 2011 cu 15%, potrivit proiectului legii salarizarii


Anul viitor salariile bugetarilor vor mai recupera din pierderea din acest an si vor creste cu 15%, rezulta din legea salarizarii. Totusi bugetarii vor continua sa aiba salarii mai mici cu 13,75% decat  aveau la mijlocul acestui an.

Potrivit Mediafax, documentul proicetului legii salarizarii este datat 17 noiembrie si a fost discutat in sedinta de Guvern de miercuri. Inaintea adoptarii acesta va fi , insa, trimis FMI, pentru consultare.

Cresterea de 15% a salariilor bugetarilor este raporatata la nivelul din octombrie 2010, si nu la cel din iunie.

"In anul 2011, cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor de functie/salariilor de functie/indemnizatiilor lunare de incadrare, inclusiv sporuri, indemnizatii, precum şi al altor drepturi in lei sau in valuta ale personalului platit din fonduri publice, aflat in plata la 1 octombrie 2010, se majoreaza cu 15%. Calculul concret al acestor drepturi salariale pentru anul 2011 se face astfel: cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor de functie/salariilor de functie/indemnizatiilor lunare de incadrare, inclusiv sporuri, indemnizatii, precum şi al altor drepturi in lei sau in valuta ale personalului platit din fonduri publice, aferent lunii iunie 2010, se diminueaza cu un procent de 13,75%", se arata in documentul prezentat de Mediafax.

Potrivit proiectului, bugetarii vor ramane cu aceleasi salarii pana la sfarsitul anului 2011, fara ca nicio modificare.

Proiectul legii salarizarii unitare prevede  valoarea de referinta este de 600 lei, dar si faptul ca anul viitor nu se va aplica aceasta valoare. Prin urmare, nici coeficientii de ierarhizare aferenti claselor de salarizare.

Guvernul va adopta luni legea salarizarii, pentru a-si asuma apoi raspunderea in Parlament.

Comentarii Facebook