Câți bani intră în Cluj-Napoca în urma festivalului Untold 2022. E cam cât bugetul de investiții al Primăriei pe un an


Untold 2023 va aduce Clujului venituri de 80 de milioane de euro, anunță organizatorii ediției din acest an. Cea de-a opta ediție se anunță și cea mai mare, organizatorii așteptând circa 100.000 de oameni în fiecare zi.

Dacă Emil Boc spunea în 2022 că participanții la festival au cheltuit peste 50 de milioane de euro, iar organizatorii menționau suma de 60 de milioane, acum s-a ridicat ștacheta. Bogdan Rădulescu, Chef Business Officer Untold, a spus că în 2023 Untold va vărsa în buzunarele clujenilor și ai comunității 80 de milioane de euro.

În plus, Untold a investit în 2023 suma de 20 de milioane de euro pentru a organiza acest eveniment grandios. 

Veniturile generate de Untold îl fac invidios și pe Emil Boc

Valoarea generală a bugetului pentru 2023 este de 618 milioane de euro, din care 132 milioane de euro bani pentru metrou prin contractul semnat. Secțiunea de funcționare este în valoare de 286 milioane de euro. Veniturile proprii însumează 238 milioane euro.

Untoid va fi cel mai sigur loc din România

Spațiul Untold 2023 din Cluj-Napoca va fi cel mai sigur loc din România în următoarele 4 zile, având mii de angajați MAI și agenți privați de securitate care se vor ocupa de siguranța festivalierilor.

De joi, 3 august, orașul Cluj-Napoca va găzdui cea de-a 8-a ediție a festivalului UNTOLD, care va aduce, în universul său magic, peste 250 de artiști naționali și internaționali de top, alături de echipele lor și zeci de mii de fani din România și din întreaga lume. Pentru cele 4 zile și 4 nopți, organizatorii și autoritățile colaborează pentru a se asigura că toată lumea va fi în siguranță la cel mai mare eveniment din România.

Mii de angajați ai Ministerului Administrației și Internelor, printre care Direcția Generală Management Operațional M.A.I., Jandarmeria Română, Poliția Română, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Agenția Națională Antidrog, Brigada de Combatere a Crimei Organizate, precum și efectivele Poliției Locale, vor fi prezente pe toată durata celor 4 zile de festival, asigurându-se că măsurile de siguranță sunt respectate de toți participanții la festivalul UNTOLD. De asemenea, aproximativ 800 de agenți de securitate privată vor contribui la menținerea ordinii și a liniștii în perimetrul evenimentul.  Vor fi amplasate si două spitale mobile și trei puncte de prim-ajutor în zona festivalului. Șuier va conduce și în acest an divizia de echipaje canine, special pregătite pentru patrulare.

Toate aceste măsuri de siguranță au fost prezentate astăzi în cadrul unei conferințe de presă, unde reprezentanții UNTOLD au discutat, alături de reprezentanții autorităților locale și naționale, despre angajamentul comun de a face din perimetrul festivalului UNTOLD cel mai sigur loc public din România. Echipa festivalului UNTOLD și autoritățile locale își unesc forțele pentru a crea o experiență memorabilă și în siguranță pentru toți participanții și fanii prezenți în orașul Cluj-Napoca.

CEA MAI MARE SCENĂ PRINCIPALĂ DIN ISTORIA UNTOLD

Producția de anul acesta este impresionantă. Festivalul se întinde pe o suprafață de 235.000 de metri pătrați și așteaptă sute de mii de participanți în cele 4 zile și 4 nopți de magie. Peste 15.000 de oameni din peste 20 de țări construiesc acum lumi și decoruri poveste pe stadionul Cluj Arena și împrejurimi. 

Scena principală va avea peste 900 de metri pătrați de ecran LED, 32 de metri înălțime, 110 metri lățime și 30 de metri adâncime. Greutatea scenei depășește 500 de tone, iar acoperișul are o deschidere de 24 de metri. Peste 1250 de jocuri de lumini vor colora stadionul Cluj-Arena în toate zilele și nopțile de festival. Toată energia utilizată la scena principală provine din surse regenerabile. 

Tema UNTOLD 2023 este ”The Light Phoenix” și va fi regăsită în decorurile de pe stadion și pe mainstage. O sclipire magică face ca portalul dintre lumea reală și lumea imaginară să devină invizibil și odată ce această sclipire se aprinde, fiecare este cuprins de această bucurie pură. Toate acele mici particule se transformă în ceva spectaculos: un vortex de lumini, unice în felul lor, aflate într-o continuă interacțiune pentru a crea cu adevărat special: un PHOENIX în cele mai vii culori.

Vor fi scene impresionante și music spots speciale, peste 50 de vendori cu mâncare și băuturi, un fashion corner denumit Designers’ Nest, zeci de activări ale partenerilor, personaje magice, animatori și dansatori care vor defila prin festival, precum și multe surprize. 

Comentarii Facebook