Un român REVOLUŢIONEAZĂ industria auto. Invenţia sa a fost premiată cu medalia de aur


Un inventator român a fost premiat cu medalia de aur a Salonului Innova pentru inventarea unui filtru de aer care reduce consumul de carburant cu 15%.

Corneliu Birtok-Băneasă, a fost premiat în cadrul Concursului internaţional Bruxelles-EUREKA, a Salonului Innova, desfăşurat în perioada 15-17 noimebrie şi a mai fost răsplătit cu Premiul special ARCA ce i-a fost oferit de către delegaţia de inventatori din Croaţia, potrivit Realitatea.

Filtrul de aer al românului poate reduce consumul de carburant cu până la 15% şi urmează să apară pe piaţa autohtonă în mai puţin de o lună, după patru ani de creare şi perfecţionare a filtrelor de aer supraaspirate inversate.

"Vreau să arăt că şi în România se poate ca o invenţie să devină produs. Chiar dacă se spune că în România este multă birocraţie, în cazul meu a fost invers, pentru că toată lumea m-a sprijinit în demersul meu de omologare a filtrului de aer. Am avut nevoie de oameni care să creadă în mine şi iată că, într-un an de zile, am reuşit să omologhez acest produs şi să punem la punct fluxul tehnologic necesar", a spus inventatorul.

Potrivit estimărilor sale, preţul de comercializare a filtrului va fi de aproximativ 350 de lei.

Comentarii Facebook