Ziua Porților Deschise la Castelul Bánffy din Bonțida! Intrare gratuită, la unul dintre cele mai spectaculoase castele nobiliare din Transilvania


Supranumit în perioada sa de glorie Versailles-ul Transilvănean, pe 22 octombrie, Castelul Bánffy din Bonțida își deschide porțile pentru toți curioșii. De Ziua Porților Deschise intrarea vizitatorilor va fi gratuită. 

Pe 22 octombrie, vă invităm la Ziua Porților Deschise la Castelul Bánffy din Bonțida. Ne pregătim cu muzică, expoziții și vizite ghidate. Instalația artistică Experience Room, amenajată în turnul clădirii bucătăriei, va oferi vizitatorilor o experiență imersivă în atmosfera secolului precedent. Intrarea este gratuită!”, se arată în anunțul făcut pe pagina de Facebook „Bánffy Castle, Bontida”.

Castelul Bánffy din Bonțida se află la 30 km de Cluj-Napoca și este unul dintre cele mai spectaculoase castele nobiliare din Transilvania, care în prezent funcționează ca centru educațional și cultural, atrăgând anual 50.000 de vizitatori.

Supranumit în perioada sa de glorie Versailles-ul Transilvănean, castelul a fost construit treptat începând din secolul al XVI-lea, câștigându-și aspectul final la mijlocul secolului al XIX-lea. Familia Bánffy a intrat în posesia domeniul de la Bonțida în secolul al XIV-lea, prin donație regală. Cele mai importante etape ale construcției sale au fost cele realizate în stil renascentist și baroc, dar reședința nobiliară transformată în ansamblu castelar păstrează și elemente din perioada rococo, clasicistă și neogotică, notează transylvaniatrust.ro. 

Comentarii Facebook