Wizz Air, reclamată de România la Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației: „Îi vom monitoriza cu atenție”


Wizz Air a întâmpinat, în ultimele luni, numeroase probleme cu privire la zborurile din România, printre care întârzieri mari, curse anulate sau chiar vânzarea mai multor bilete decât locuri disponibile. Nu este de mirare că, după o serie de plângeri, Wizz Air a fost reclamată de România, prin Ministerul Transporturilor, la Agenţia Uniunii Europene pentru Siguranţa Aviaţiei, respectiv instituţia care a oferit licenţa companiei aeriene.

Anunţul a fost făcut, într-o postare pe Facebook, de Bogdan Mîndrescu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

„Astăzi am avut o serie de discuții extrem de aplicate în legătură cu anulările zborurilor, întârzierile în operare și situația pasagerilor companiei Wizz Air în România. La întâlnire au participat Yvonne Moynihan, Chief Corporate Officer Wizz Air Group, Zsuzsanna Poss, Chief Communications and Customer Officer Wizz Air Group, și Diarmuind O Conghaile, Managing Director Wizz Air Malta.

I-am înștiințat oficial pe reprezentanții Wizz Air că am informat Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației (acest organism fiind și cel care a licențiat compania aeriană) pentru a pune cu celeritate în aplicare legislația în materie, având în vedere că Wizz Air a anulat 9 curse într-o zi din motive tehnice.

Am cerut de urgență conducerii Wizz Air un plan de măsuri concrete prin care să reducă numărul de curse anulate din motive tehnice și să asigure coerența curselor aeriene, rezolvând și problema personalului navigant care lucrează peste limita de timp permisă.

Prezent la discuții, Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a informat reprezentanții Wizz Air că a anunțat Autoritatea europeană pentru drepturile pasagerilor în legatură cu situațiile generate la noi în țară de către Wizz Air.

Am informat conducerea Wizz Air că îi vom monitoriza cu atenție și i-am avertizat, totodată, că nu vom tolera niciun derapaj de la reglementările internaționale și naționale în domeniul aviației", a scris Bogdan Mîndrescu în postarea de pe Facebook.

Comentarii Facebook