Taxe pe litoralul românesc! Cât trebuie să scoată din buzunar turiștii care vor să viziteze stațiunile din România


Începând cu anul acesta, Apele Române au anunțat introducerea unei noi taxe pe litoralul românesc. Această taxă îi vizează pe cei care organizează evenimente la malul mării.

Tariful suplimentar a apărut în contextul creșterii numărului de evenimente organizate pe litoralul românesc, precum concerte, festivaluri sau competiții sportive, organizate pe plajă, potrivit Antena3.ro.

Taxa începe de la 2.400 de lei pentru suprafețe mai mici de 1.000 mp și poate ajunge și la 12.000 lei pe zi pentru 6.000 mp de plajă. 

Această taxă pentru evenimentele organizate la mare se va simți și în buzunarele românilor care aleg să participe la manifestații pe litoral, deoarece prețul biletelor ar putea crește semnificativ.

Cât plătesc turiștii care aleg litoralul românesc

Taxe pentru turiști există încă de primăvara trecută, iar acestea variază în funcție de stațiune.

Pentru stațiunile din subordinea Primăriei Mangalia, Saturn, Venus, Cap-Aurora, Jupiter, Neptun și Olimp, vizitatorii trebuie să scoată  taxa este de 5 lei pe zi pentru adulți, copiii având gratuitate.

Toate unitățile de cazare și persoanele care oferă camere spre închiriere au obligația de a colecta această taxă de la turiști și să o verse în bugetul Consiliului Local Mangalia. 

În Constanța și Mamaia, nu se percepe o taxă de la turiști. În Eforie Nord, turiștii plătesc 3 lei de persoană/zi.


Comentarii Facebook