Ștrandul Durgău din Cluj se deschide luni! Mai au și oamenii simpli unde să facă un mini concediu, locația e una pitorească - FOTO


Luni, 1 iulie, se deschide Ștrandul Durgău de la Salina Turda, iar locația este una pitorească. Ștrandul Durgău completează mixul de sănătate și relaxare oferit de Salina Turda.

„Așteptarea a luat sfârșit! Se deschideee Ștrandul Durgău!!! Vă așteptăm cu mic, cu mare, începând cu 1 Iulie 2024 la Ștrand. Într-un spațiu curat şi îngrijit, plini de voioșie și cu zâmbetul pe buze, vă întâmpinăm în locul preferat al multora dintre voi! Așadar, luni, 1 Iulie, ora 09.00, la bălăceală, soare și muuultă voie bună!”, au transmis cei de la ștrand. 

Începuturile tratamentului balnear la Turda datează din 1840 când, doctorul Iosif Hanko pune bazele stațiunii Băile Sărate Turda, prin amenajarea lacului Roman. Lacurile de la Durgău au fost utilizate pentru balneație și terapie în mod empiric și cu amenajări minime încă din secolul al XIX- lea. Apele mineralizate clorosodice au fost utilizate pentru tratarea afecțiunilor reumatismale, de circulație periferică şi a afecțiunilor ginecologice.

r.jpeg

Conținutul ridicat de clorură de sodiu (sare gemă) din apa lacurilor (10% la suprafață; 28% la 30 m adâncime) face ca fenomenul de heliotermie să fie foarte intens. Amenajarea lacurilor Ocnei și Rotund de la Durgău, a fost un prim pas spre valorificarea complexă a potențialului terapeutic al zonei.

Cu o îndelungată tradiție, în perioada estivală, lacurile mineralizate formate pe vechi exploatări de sare, oferă turiștilor un minunat loc de recreere și destindere într-un cadru natural. Pentru un plus de confort, au fost amenajate locuri cu nisip pentru plajă, pontoane din lemn, dușuri și un bar cu terasă.

t.jpeg

Comentarii Facebook