Ștrandul cu ape termale din Ardeal, unde prețurile au rămas pe loc. Apa are proprietăți vindecătoare - FOTO


Ștrand Termal Mădăras Bihor  este situat la câţiva km de Salonta și funcţionează din 1979. Apele ștrandului sunt vindecătoare.

Ștrandul are trei bazine superbe, iar bihorenii și turiști vin aici pentru boli reumatice, pentru tratament, dar și pentru agrement.

Prețurile invită și ele turiștii, fiind o zonă fără scumpiri exagerate. Intrarea la ștrand costă 30 de lei, iar o cazare undeva la 150 - 200 de lei pe noapte pentru o cameră. 

Alții de ce pot și la Cluj nu se poate? Piscină, unde accesul este 1,14 euro pentru adolescenți și 1,7 euro pentru adulți

Apa termala este un tip de apa minerala care provine din adancul scoartei terestre si care este total lipsita de bacterii si nepoluata. Aceasta, pana sa ajunga la suprafata sub forma de izvor, „aduna” saruri minerale si dioxid de carbon, fapt ce o transforma in tratament pentru o gama larga de afectiuni.

Strandul termal din Madaras – Bihor detine 3 bazine si se afla la trei km de orasul Salonta ,este unul cu apa termala foarte cochet si curat.

Aici aveti ocazia de a petrece clipe placute descoperind un strand cu apa termala cochet, curat (inclusiv toaletele si cabinele pentru schimbat). Strandul are mai multe bazine bine ingrijite printre care:

– unul cu apa termala la aprox. 38 de grade celsius pentru tratament;

– unul pentru copii cu adancime de 50 de cm;

– si un bazin mare cu apa mai adanca cu temperatura numai buna pentru balaceala”, au transmis cei de la Mădăras-Bihor Centru Turism.

Unde este situată comuna Mădăras

Comuna Mădăras este situată în sud-estul judeţului Bihor, la o distanţă de 37 km de Municipiul Oradea şi 5 km de Salonta, graniţa cu Ungaria.Teritoriul comunei este prin excelentă de câmpie, străbătut de pârâul Oprei și canalul colector dintre Crișul Repede și Crișul Negru. Câmpia este fragmentată de o serie de forme negative reprezentate prin văi denumite de localnici „corhana”, „văi” sau „velj”. Acest șes reprezintă din punct de vedere geologic, fundul lacului panonic, umplut la începutul cuaternarului cu aluviuni diferite. Toate aceste aluviuni au dat naștere la câmpuri întinse. Câmpurile sunt brăzdate de văi ca „Veljul Mare”, „Veljul Negreștilor” (Ianoșda), Valea Oprea (Homorog), Valea Corhana (Mădăras).

Centrul de Informare turistică este înfiinţat de Primăria Comunei Mădăras din județul Bihor, cu sprijinul Consiliului Local al Comunei Mădăras, având ca obiectiv promovarea destinaţiilor turistice din comuna Mădăras precum şi din comunele învecinate.

Ștrand Termal Mădăras Bihor este perla localității

Ștrandul Termal Mădăras reprezintă principala atracție turistică a comunei. Proprietatățile curative ale apelor termale întâlnite în zonă atrag anual numerosi turisti atât din țară cât și din străinătate. Ștrandul este dotat cu 3 bazine, unul mare unde temperatuta apei ajunge la 32 grade C ,unul special amenajat pentru copii tot cu o temperatură a apei de 32 grade C și unul unde temperature apei ajunge si până la 38 grade C, folosit de către persoanele care vor sa practice un turism de sănătate,curativ si de relaxare în același timp.

Comentarii Facebook