Scafandru profesionist despre monștrii din Tarnița și Beliș: Sunt păstrăvi de 2 metri


După ce acum un an, fost senator clujean, Vasile Ilea, a prins un păstrăv uriaș, în lacul Tarnița, din județul Cluj, în Munții Apuseni, scafandrii au făcut o expediție pe acest lac, dar și pe Beliș. 

Ilea a prins atunci un păstrăv de 1,3 metri lungime. 

Un scafandru profesionist, lider al unui club de scufundare din județul Bihor, s-a scufundat în lacurile Tarnița și Beliș și a studiat adâncurile timp de 3 zile, scrie Apuseni Info

Tot am citit în ultimii ani știri spectaculoase legate de monștri din adâncul lacurilor din Beliș-Fântânele și Tarnița și am decis în august să verific ceea ce oricum bănuiam, că în cele două lacuri nu există monștri ci doar pești mari.

M-am scufundat în ambele lacuri dar în Beliș-Fântânele am făcut 3-4 zile de căutări cu sonarul și da, există păstrăvi foarte mari de 170-190 cm, o adevărată bogăție piscicolă, însă nici vorbă de monștri în respectivul lac”, a relatat scafandrul profesionist.

Legendele lacului Tarnița! Există lostrițe de 3 metri pe lac, dar păstrăvi de aproape 2 metri? - FOTO

Se pare că peștii de mari dimensiuni stau în zona Giurcuța de Sus a lacului Beliș-Fântânele: ”Acolo am depistat pe sonar 5-6 pești foarte mari, ceea ce este foarte mult pentru acea zonă”.

Cât despre Tarnița, scafandrul precizează: ”Pe Tarnița, anul trecut un pescar a prins un păstrăv uriaș. Prin urmare, avem parte de păstrăvi uriași dar nu de monștri, nu de lostrițe!”, conform sursei citate.

Comentarii Facebook