Sărbători de iarnă în pandemie: topul celor mai sigure târguri de Crăciun din Europa, în 2021


Câteva săptămâni ne mai despart de sărbătorile de iarnă, de cadouri și agitația din centrele comerciale, dar și de târgurile de Crăciun. Dacă anul trecut, restricțiile ne-au împiedicat să organizăm astfel de evenimente, odată cu apariția vaccinului anti-COVID, care dă un plus de siguranță, obiceiurile noastre pot reveni la normal. 

Iată care sunt cele mai sigure târguri de Crăciun din 2021, potrivit European Best Destinations, cărora am adăugat și România, unde știm deja că la Sibiu și Cluj, accesul în piețele de sărbătoare se va face în baza certificatului verde.

Cele mai sigure târguri de Crăciun. Madeira, Portugalia

Madeira este una dintre cele mai sigure destinații de vacanță în 2021, dată fiind rata de vaccinare ridicată (peste 80%) de la nivelul Portugaliei.

Cunoscută ca fiind una dintre „Cele mai frumoase destinații pentru Revelion din Europa”, Madeira va da startul Târgului de Crăciun pe 1 decembrie, acesta fiind deschis până la 9 ianuarie 2022. Principala noapte a târgului va avea loc pe 23 decembrie, când locuitorii Madeirei, dar și turiștii își fac ultimele cumpărături, așa simțindu-se și mai bine spiritul sărbătorii, cum spun localnicii.

Accesul în Portugalia se face în baza certificatului verde, prin urmare carantina nu mai este o notă obligatorie la intrarea în Portugalia.

În continuare, masca este obligatorie în spațiile publice, închise sau deschise, aglomerate.

Cele mai sigure târguri de Crăciun. Budapesta, Ungaria

Basilica Advent, unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, se va deschide pe 19 noiembrie și va fi deschis până la 2 ianuarie 2022.

Târgul organizat anul acesta promite o atmosferă de sărbătoare de neegalat, o ofertă gastronomică specială și un program mai colorat decât oricând - toate cu măsuri de siguranță în vreme de pandemie.

Peste 100 de artizani și vânzători gastronomici vor fi prezenți la târg.

Pe lângă o serie de programe pentru familii și copii, va fi amenajat și un patinoar gratuit, începând cu 20 noiembrie.

Cele mai sigure târguri de Crăciun. Viena, Austria

Și Viena se numără printre cele mai sigure destinații de vacanță în iarna lui 2021 (deși se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri noi, Austria dispune măsuri mai drastice pentru cei nevaccinați).

Cât despre Crăciun, în Viena nu există un singur târg de Crăciun, ci este o destinație presărată cu astfel de piețe în preajma sărbătorilor.

De la mijlocul lunii noiembrie până la Crăciun, Viena se îmbracă în haine de sărbătoare.

Încă nu sunt clare regulile de vizitare a târgurilor, deoarece organizatorii încă lucrează la ele, pentru ca totul să aibă loc în deplină siguranță.

Târgul va avea loc din 17 noiembrie până pe 26 decembrie 2021.

Cele mai sigure târguri de Crăciun. Tallinn, Estonia

Distinsă cu titlul de cea mai bună piață de Crăciun din Europa în 2019, Tallinn este o destinație preferată de călători pentru vacanțele de iarnă. Cu atmosfera sa de familie, lumini magice, produse tradiționale și artizanale și delicatese locale delicioase.

Cele mai sigure târguri de Crăciun. Gdansk, Polonia

Ca urmare a pandemiei, cu toții ne dorim să călătorim mai puțin și să facem excursiile pe care le dorim să fie de neuitat prin descoperirea unor locuri excepționale și o atmosferă unică. Gdansk este amestecul perfect de siguranță și petrecere a timpului liber, relaxare și descoperire pentru această vacanță de iarnă.

Ambianța remarcabilă a Târgului de Crăciun de la Gdańsk este creată în mare parte de peisajul unic și amenajat. Aici veți găsi străzi marcate doar pentru această perioadă specială a anului: Ciocolata, Scorțișoara, Îngerul sau Strada Ajunul Crăciunului.

Cele mai sigure târguri de Crăciun. Dresden, Germania

Considerată una dintre cele mai frumoase și autentice piețe de Crăciun din Germania, Piața de Crăciun din Dresda va fi și una dintre cele mai sigure din Europa în acest an. Având în vedere pandemia de coronavirus, în mod natural se pune un accent deosebit de puternic pe Striezelmarkt, ca cea mai veche piață de Crăciun din Germania.

Orașul Dresda lucrează în prezent la concepte pentru a găsi modalități de a permite pieței să continue cu restricțiile relevante. Lumini strălucitoare, stele sclipitoare, fețe de copii strălucitoare, parfum de turtă dulce și colinde de Crăciun, Striezelmarkt din Dresda, din nou, se va lăuda cu un caracter unic, în ciuda faptului că se află la cel de-al 586-lea an. Specialitățile regionale, cum ar fi meșteșugurile din lemn din Munții Minerei, țesăturile cu imprimeu albastru Lusatian și vedetele din Moravia, sunt deosebit de populare.

Cele mai sigure târguri de Crăciun. Zagreb, Croația

Dincolo de măsurile sanitare puse în aplicare foarte rapid de autorități, Croația are multe avantaje pentru călătorii care caută sărbători de Crăciun în siguranță, inclusiv o ofertă incredibilă de apartamente turistice, vile private, hoteluri de tip boutique și mici cazări. Exact asta caută călătorii în această iarnă.

Pe vremuri, unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Croației a fost că capitala ei Zagreb avea una dintre cele mai bune scene de Advent din Europa. Acest secret croat a ieșit la iveală acum: împotriva concurenței foarte puternice, Zagrebul a fost votat „Cea mai bună piață de Crăciun din Europa” de către sondajul online European Best Destinations de trei ori la rând.

Cunoscut la nivel mondial drept unul dintre cele mai bune piețe de Crăciun din Europa cu Viena, Budapesta, Strasbourg, Zagreb îi va întâmpina anul acesta pe călători cu standarde sanitare adaptate situației (dozatoare de gel hidroalcoolic în toată piața, dezinfectarea plimbărilor, patine, măști pentru vânzători) și plexi de protecție pentru cei care oferă mâncare etc.). Piața este foarte mare în tot orașul și vei găsi atmosfera care ți se potrivește pentru o vacanță sigură și relaxată în capitala Croației.

Comentarii Facebook