Piscină exterioară la etajul cinci şi plimbare cu vaporul pe lac. Vezi unde sunt posibile FOTO



Austria îţi rezervă o vacanţă minunată şi pe perioada verii. Chiar dacă ei nu dispun de mare, valorifică lacurile şi construiesc centre SPA unde te simţi cu adevărat regeşte.

Călătoria noastră în regiunea Zell Am See-Kaprun din Austria am continuat-o cu o plimbare pe vapor care a durat 40 de minute. Vaporul face înconjorul lacului Zell într-o liniste deplină. La un moment dat vezi apa în jurul tău şi munţi care îşi arată vârfurile impunătoare încă acoperite cu zăpadă. Noi am stat pe terasa descoperită de la etaj a vaporului unde am luat prânzul. Am comandat toţi mâncare tradiţională constând din cârnaţi(wurst) şi cartofi prăjiţi. Ghidul noastru, Marina, ne-a spus că pe marginea lacului are casă familia Porsche, o casă modestă, deloc impunătoare. De asemena, ne-a mai explicat că apa laculului Zell este potabilă şi este numai bună şi pentru o baie, fiind amenajate intrări speciale în anumite zone din jurul lacului. 

Senzaţia pe care ţi-o dă plimbarea cu vaporul este una unică. Adierea vântului şi frumuseţea peisajului îţi oferă clipe de neuitat. După ce am coborât din vapor am plecat către cel mai celebru spa din Kaprun.

Tauren SPA este cel mai cunoscut spa din regiune. Acesta este împărţit în două, hotelul, care are căldura şi luxul unui hotel de 4 stele, şi SPA-ul care este deschis publicului larg. Aici am văzut pentru prima dată piscină exterioară situată la etajul cinci al unui hotelul. Chiar dacă piscina se adresează doar clienţilor hotelului, noi am vizitat şi admirat atât camerele cât şi piscina. Cel mai frumos lucru care mi sa părut la această piscină este priveliştea care îţi taie respiraţia. Stând în piscină poţi admira Alpii şi gheţarul Kitzsteinhorn.

Spa-ul deschis publicului larg cuprinde numeroase facilităţi de petrecerea timpului. Noi am experimentat piscinele cu apă caldă, piscina cu apă rece, toboganul interior, jacuzzi-ul şi piscina interioară aflată sub jacuzzi. Pe langă aceste facilităţi mai poţi opta pentru saună pentru nudişti, băi de aburi, lounge relaxant şi sală de fitness.   

Când am intrat la SPA, am primit nişte brăţări care au încorporată cheia de la dulăpior. De asemenea am primit şi o sacoşă care cuprindea un halat şi un prosop de baie. Dacă uiţi să îţi aduci costumul de baie, ai la dispoziţie un magazin cu articole de baie de unde poţi alege din zecile de modele.
Ideea genială a piscinei exterioare de la etaj şi luxul camerelor fac din hotelul Tauern Spa un loc unde relaxarea şi confortul sunt pe primul loc.
Penultima zi în regiunea Zell am See-Kaprun am petrecut-o vizitând cheile Sigmund Thun Klamm cu lamele.

Cheile sunt situate în localitatea Kaprun și atrage prin spectacolul naturii și a apei care și-a săpat drum pe aici. Până la cascadă am mers 5 km împreună cu lamele. Nu le-am călărit deoarece aceste animale se folosesc pentru căratul bagajelor. Oricum, a fost o experienţă plăcută trekking-ul cu lamele acestea fiind foarte haioase, şi din cauza căldurii de multe ori băgându-se în tufişuri sau nevrând să pornească din loc.

Ne-am luat la revedere de regiunea Zell am See-Kaprun cu mare regret. Oraşul Zell am See este unul din acele oraşe care îţi dau toate condiţiile pentru ca vacanţa ta să fie de neuitat. Centrul oraşului, unde poţi să faci cumpărături pentru tine şi cei dragi, gheţarul Kitzsteinhorn, muntele Schmittenhohe, lacul Zell şi Tauern SPA sunt doar puţinele locuri pe care le poţi explora în această regiune.

De o vacanţă de vis în Austria poţi avea parte nu doar iarna, ci şi vara, la fel cum am avut şi noi parte în press trip-ul oferit de Austria Incomming. 

Nagy Reka

Comentarii Facebook