Piatra lui Lucaci, escapadă în natură pentru tine și cei dragi - FOTO


Piatra lui Lucaci este o formațiune stâncoasă din Munții Gilăului și totodată un punct de belvedere peste lacul Tarnița. Fiind în apropierea Clujului, este o zonă numai bună pentru o aventură de o zi, pentru a te distra și a face mișcare.

Piatra lui Lucaci oferă un minunat loc de libertate pe care îl poți petrece împreună cu familia, mai ales acum, în aceasta perioadă când suntem nevoiți stăm cât mai departe de mulțimi din cauza covid-ului.

4ce127ad-ed50-4c70-b0f2-03c89d89af3d.jfif

Piatra lui Lucaci. Traseu

Traseul către Piatra lui Lucaci este de aproximativ 8 km și se parcurge în aproximativ 2:30 –  3 ore. Marcajele pe traseu la un moment dat sunt destul de rare și vă conduc la o pantă abruptă dificil de urcat. 

Traseul va fi Baraj Tarnița – Piatra lui Lucaci – Baraj Tarnița. Marcajul pe care trebuie să-l urmați este punct roșu.

f10061ef-c2e4-47a3-8316-fd4dcd128db3.jfif

Traseul începe exact de la barajul Tarnița. Aici vă puteți parca mașina și să o luați pe drumul din partea dreaptă, care merge pe lângă conducta de apă. Se merge înainte pe drumul caselor de vacanță, se trece pe lângă Salvamont. Aici se merge pe bandă albastră până se ajunge la o stâncă mare pe marginea drumului și o curbă la dreapta. Aici traseul coboară în stânga pe malul apei și merge către coada lacului. Din acest punct traseul merge doar pe marginea lacului pe poteci, până ajungeți la un marcaj punct roșu. Acesta marcheză locul de unde ar trebui să începeți urcarea către Piatra lui Lucaci. Acesta este traseul vechi și este locul despre care vă ziceam că e dificil de urcat. De aici, țineti poteca înainte și imediat veți observa un luminiș în pădure pe care trebuie să-l urmați. Aici începe urcarea propriu zisă și după apoximativ 30 de minute veți ajunge sus. O să vă dați seama că ați ajuns după ce vedeți peisajele și toată priveliștea pe care o aveți asupra lacului Tarnița.

Pe același traseu ne întoarcem la barajul Tarnița. Durata traseului este în funcție de cum vă mișcați, dar vă încadrați în 2:30 ore dus și apoi în 2 ore întors.


Comentarii Facebook