Peștera Urșilor, din Munții Apuseni, este o minune a naturii. Cum ajungi acolo și care este orarul


Pestera Ursilor din România este una dintre cele mai importante și cunoscute pesteri din țară. Ea se afla în Munții Bihor și a fost descoperită în 1975. Pestera adaposteste o colectie impresionanta de schelete și oase de ursi de caverna, care au trăit acolo acum aproximativ 38.000 de ani. In plus, pestera contine si alte specii de fauna precum lilieci, vidre si mamuti, precum și numeroase picturi rupestre, care datează din aceeași perioada. Pestera Ursilor este acum un site turistic important si este deschisa pentru vizitari.

Cum ajungi la Peștera Ursilor

Pestera Ursilor se afla în comuna Borod, județul Bihor, România. Cei care doresc sa o viziteze pot ajunge acolo prin mai multe modalități:

Cu mașina: Puteți conduce pana la Pestera Ursilor, care se afla la aproximativ 170 km de Cluj-Napoca. Exista parcari disponibile in apropierea pesterii.

pestera-ursilor (2).jpg

Este recomandat sa verificati disponibilitatea și programul de vizitare înainte de a călători la pestera.

Care este programul de vizită la Peștera Urșilor

Programul de vizitare la Pestera Ursilor poate varia în funcție de anotimp și de zi. De obicei, pestera este deschisă pentru vizitare în fiecare zi, cu excepția zilelor de sărbătoare națională. Programul de vizitare poate fi între 9:00 și 17:00, cu ultima tură pornind cu o ora înainte de inchidere.

pestera-ursilor.jpg

Este important sa verificati programul actualizat și să rezervați un bilet înainte de a merge la pestera, deoarece numărul de vizitatori poate fi limitat. De asemenea, este recomandat sa purtați haine adecvate pentru temperatura scăzută din interiorul pesterii si sa aveți la dvs. o sursa de iluminat, precum o lanternă.

De unde vine numele Pestera Ursilor

Numele "Pestera Ursilor" provine de la prezenta scheletelor si oaselor de ursi de caverna gasite in interiorul pesterii. Acesti ursi au trait in pestera acum aproximativ 38.000 de ani, si sunt considerati printre cei mai vechi locuitori ai pesterii. Numele pesterii reflecta importanta acestor descoperiri stiintifice si istorice si ilustreaza modul in care pestera a devenit un important site turistic din Romania.

pestera-ursilor (1).jpg

Comentarii Facebook