Orașul votat ca fiind cel mai urât din România. Ce alte orașe se mai află pe lista rușinii, întocmită de călători români?


Orașele precum Clujul, Brașovul, Oradea sau Sibiul sunt, în cea mai mare parte, văzute într-o lumină bună de către călători și turiști. La polul opus, internauții au votat orașele Corabia, Făgăraș, Constanța, Țăndărei și Giurgiu ca și exemplu de „așa nu”. 

Dintre toate propunerile, câteva s-au remarcat și au primit cel mai mare număr de voturi.

Deși, în teorie, zona geografică i-ar putea permite orașului Giurgiu să fie dezvoltat, deoarece se află la malul Dunării, loc în care se situează și podul peste care trec cele mai multe mașini spre Bulgaria, orașul Giurgiu s-a situat printre primele locuri la capitolul „urâțenie” pe rețeaua socială.

giurgiu 2.jpg

„Tocmai ce am fost la Giurgiu weekendul acesta. Un oraș părăsit, 3 chestii/obiective de văzut în tot orașul, dintre care unul e un parc mai mic decât jumătate din parcul de sector din București. Si haite de câini vagabonzi, de am avut flashbacks la perioada când era plin în București cu ei de îți era frică să mergi prin unele cartiere”, scrie un internaut.

giurgiu 1.png

Internauții nu au iertat nici orașul Borșa, din Maramureș, pe care l-au reclamat ca fiind posibil cel mai urât oraș din nordul țării.

„În Maramureș și nordul Transilvaniei e o țigăneală și sărăcie similară. Aici am găsit cel mai urât (nu trist, nu gri, pur și simplu urât) oraș din România, Borșa. Intrați pe Street View 5 minute și o să vă convingeți”, spune unul din votanți.

Nici Făgărașul nu a scăpat din vizorul criticilor, internauții au lăudat zona superbă în care se amplasează orașul, însă nu au apreciat deloc orașul în sine.

Fagaras 1.png

„Făgăraş. Îmi pare rău că o spun, zona e superbă dar asfaltul rău, blocurile gri şi atrocitatea aia de biserică îmi zgârie retina de câte ori fac drumul către Braşov”, spune o postare.

Corabia, orașul votat ca fiind cel mai urât din România

În cele din urmă, cele mai multe voturi au mers spre Corabia. Internauții nu au iertat deloc starea precară în care se află orașul din sudul țării.

corabia 1.png

„În sudul țării, oriunde te duci zici că ești la capătul lumii. Orașe rase de comuniști sau sate urbanizate, trafic neorganizat, drumuri sparte și o atmosferă orientală, pline de case vechi, renovate de mântuială, cu polistiren și tablă”.

corabia 2.jpg

„Atmosfera de cimitir, nimeni pe afară, niciun semn de viaţă. Străzi mai rele decât la bulgari, mai multe gropi şi spărturi decât am fire de păr în cap. Cale ferată lăsată în paragină, industria la pământ, evident. 90% din clădiri sunt ori abandonate, ori stau să cadă, gunoaie peste tot. După mine, ar trebui să-și schimbe numele în Epava”.

Comentarii Facebook