O mare agenție de turism din România intră în faliment! Vacanțele sunt în pericol


O mare agenție de turism din România intră în faliment, iar clienții au intrat în panică.

Compania Kusadasi SRL, una dintre cele mai mari și mai vechi agenții de turism din România, înființată în anul 1998, a anunțat că cere falimentul. Agenția a vândut la început vacanțe în destinația Kusadasi și alte locații din Turcia, dar s-a extins și în Turcia, Egipt, dar și pe Tunisia.

Pe data de 14 iulie 2023, compania a cerut falimentul, iar primul termen de judecată a fost stabilit pe data de 26 iulie.

Vestea deschiderii procedurii de intrare în faliment a agenției Kusadasi a căzut ca un trăsnet peste turiștii români care și-au achiziționat vacanțe pentru perioada următoare.

Aceștia au umplut rețelele de socializare cu mesaje în care se plâng de faptul că nu au fost anunțați despre nici o procedură de faliment, dar și că în Turcia, reprezentanții acestei firme nu mai au ghizi, iar turiștii sunt lăsați pe cont propriu.

Oamenii care practic sunt creditorii societății nu cred că se va pune problema neapărat să își piardă vacanțele pentru că se vor găsi cred eu soluții, inclusiv prin ANAT, care să le asigure măcar o satisfacere parțială, dar într-adevăr, în fiecare se întâmplă acest lucru. S-ar putea să fie vorba de niște cheltuieli făcute în exces și fără un spirit antreprenorial dezvoltat în această zonă, eventual niște achiziții anticipate care nu se și justifică în biletele vândute, chestiune care automat duce către o încetare de plăți. Dar am observat și în anii trecuți că au fost semnificative pagubele în cazul acestor agenții. Pe de altă parte, nu vorbim de o agenție mică! Că suntem tentați să spunem că agențiile mici ar putea intra mai ușor în asemenea probleme de funcționabilitate”, a declarat avocatul Matei Stoenescu, în exclusivitate, la România TV.

Compania Kusadasi SRL a început să dea semne că se confruntă cu probleme încă din anii precedenți, când cerea taxe suplimentare de la turiști și anula diferite curse, scrie Româniatv.ro.

Comentarii Facebook