„Nu am ajuns într-o curte regală, ci într-un sat din România”. Unde se află cea mai frumoasă grădină de vizitat în anotimpul primăverii?


Grădina din România care rivalizează în frumusețe peisagistică cu cele mai de renume grădini Japoneze se află într-un sat din județul Hunedoara. Tot mai mulți români rămân profund impresionați de experiența vizitării acestei locații de poveste.

Satul Banpotoc, devenit una din atracțiile principale ale județului Hunedoara, este locul unde poate fi vizitată grădina numită Giardini di Zoe. Botezată de una dintre vizitatoare „un colț de rai al României”, aceasta susține că în anotimpul primăverii, acest loc devine întru totul special, reușind să impresioneze orice vizitator.

„Nu, nu sunt imagini dintr-o frumoasă grădină din Italia. Sunt imagini dintr-un colțișor de Rai românesc amenajat de către Giovanni Salvatelli. Italianul, îndrăgostit de meleagurile românești, a creat această minunăție singur, inițial doar pentru sufletul lui, din pură pasiune și iubire. Ulterior, s-a gândit să împărtășească arta sa cu noi, așa că a deschis spre vizitare grădina care astăzi ne farmecă privirile”, a fost descrierea faimoasei grădini din Hunedoara, oferite de către o pagină de turism, pe rețelele de socializare.

Grădina Giardini di Zoe, desprinsă parcă din basme, se află în satul Banpotoc din județul Hunedoara. Informațiile oferite de site-ul oficial al grădinii spun că orarul de vizitare este de luni până duminică, de la 9.00 la 20.00, ultima intrare fiind la 19.00.

Comentarii Facebook