"Minunile Clujului", proiect lansat de o pagina de Facebook, care isi propune sa desemneze cele 7 Minuni ale judetului - Galerie FOTO


Pagina de Facebook "Clujul, primul oras din tara cu 100.000 de fani" a lansat de cateva zile o initiativa indrazneata, prin care se incearca realizarea unui top cu "Minunile Clujului". Pe lista au aparut pana acum: Lacul Belis, Gradina Botanica, Dealul Cetatuia sau Cheile Turzii.
Propunerile de pana acum au fost facute de cei aproape 2.500 de fani ai paginii, care iubesc orasul de pe Somes. Initiatorul paginii "Clujul, primul oras din tara cu 100.000 de fani", Silviu Pop, povesteste ca acest proiect a pornit de la unul dintre fani, care "mi-a scris la un post de ce sa nu facem un top cu celel 7 minuni ale judetului. Am scris pe pagina ideea si de aici s-a nascut proiectul. Propunerile au venit de la clujeni si am mai plusat si eu, pentru ca sunt multe zone frumoase in Cluj-Napoca, dar si in judet, care merita promovate".

Prima "Minune" supusa la vot a fost Lacul Belis, propunere care le-a trezit amintiri clujenilor, dar le-a dat si idei. "Love it!! Mereu cand ma gandesc la Belis, imi aduc aminte cum ma speriau prietenii ca sunt lostrite in lac si cat sunt de mari ...:))",  a comentat Crisan Andreea, iar Rares Gaia, un alt fan al paginii, a spus "frumos acolo, abia astept sa merg la o partida de pescuit".

Minunea cu numarul 2 a fost propusa de Agenla Basea, care crede ca Dealul Feleacului este una dintre "Minunile Clujului", care individualizeaza orasul de pe Somes.

Pe locul 3, in sirul de propuneri, este Biserica "Sfantul Mihail" din centrul municipiului Cluj-Napoca, un loc care atrage anual zeci de mii de turisti.

Din lista de propuneri nu putea sa lipseasca Gradina Botanica, un loc idilic, reprezentativ pentru oras, o adevarata minune. "Imi place acest oras ....este ...asa cum nu mai gasesti in toata Romania...si daca ne mai gandim un pic...nu este pe tot globul un oras atat de frumos(maybe, viena)....:)", a fost comentariul lasat de Vanessa Paiusan.

Pe lista "minunilor" a incaput si Manastirea Nicula, iar pe locul 6 este Dealul Cetatuia, propus la vot de Aleandru Muresan. Fotografiile postate sunt expresive si pot fi regasite in mai toate ilustratele postale care prezinta Clujul.

Pe locul 7 sunt Cheile Turzii, a caror frumusete a starnit exclamatii din partea celor care au votat: "Ce splendoare!", "Superb! un mic PARADIS!", "Super!!!", au fost cateva dintre comentariile postate.

Lacul Tarnita a fost propunerea 8 suspusa la vot, iar pe locul 9 este raul Somes, o adevarata "minune", care schimba fata orasului si ii da personalitate.

Moderatorul paginii isi propune sa supuna la vot in fiecare zi doua "locuri minunate" din Cluj-Napoca sau din judet. "Am primit si primesc propuneri de "minuni" de la clujeni asa ca lista este bogata. Pot sa va spun ca urmeaza sa votam locuri extraordinare si cladiri istorice, care au facut din Cluj-Napoca unul dintre cele mai iubite orase din tara si din judet un mic Occident", a mai spus moderatorul paginii.

 

Stiri de Cluj se alatura acestui proiect si va posta zilnic propunerile venite din partea clujenilor si postate pe pagina "Clujul, primul oras din tara cu 100.000 de fani", unde pot fi votate de oricine iubeste acest judet si Oras.

 

Foto: Clujul, primul oras din tara cu 100.000 de fani

 

 

 

 

Comentarii Facebook