Maramureșul și Bucovina, incluse în lista destinațiilor de vacanță în vreme de pandemie


Maramureșul și Bucovina au fost incluse de New York Times pe lista destinațiilor de vacanță recomandate în perioada pandemiei.

Lista, realizată pe baza recomandărilor cititorilor, are 52 de locuri din întreaga lume, iar Maramureșul, alături de Bucovina, sunt singurele zone din România aflate pe această listă. Maramureșul a fost ales pentru autenticitatea sa și pentru că aici mai poți găsi un mod de viață care a dispărut în alte zone din lume. Trebuie să profităm din plin de aceste lucruri, de unicitatea și autenticitatea Maramureșului și să dezvoltăm un turism care să păstreze acest mod de viață”, a scris, pe Facebook, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

Un mod de viață dispărut", așa este descrisă România în paginile publicației americane New York Times. ”Drumurile noroioase, dealurile ondulate, fermele, fânețele și căruțele trase de cai arătau un mod de viață dispărut. Pe marginea drumului românii vindeau niște cazane de alamă pentru a face țuică de prune”, a remarcat Ivan Stoler, crescut într-o familie de basarabeni, cel care a propus cele două destinații votate.

Pe lista New York Times au mai fost incluse  destinații precum medina din Marrakesh, Camino de Santiago și Cordoba, din Spania, Dakar (Senegal), biserica St James the Less din Anglia, muntele Nanda Devi din India sau traseul Laugavegur din Islanda.


Comentarii Facebook