Nu știi ce să faci în weekend? Trasee de poveste cu bicicleta pe lângă Cluj


Vine weekendul, vremea s-a mai domolit, însă pandemia nu ne oferă multe opțiuni de a ne petrece timpul liber. De aceea, trebuie să fim creativi și să nu ne oprim din a ne trăi viața, în ciuda situației actuale.

Uită de ieșirile la cafea, de mersul la restaurante sau la mall. Ia-ți gașca de prieteni sau familia și ieșiți în natură cu bicicleta. Mulți clujeni se plâng că nu pot ieși cu bicicleta datorită lipsei de benzi pentru biciclete în oraș, însă cine spune că vă puteți plimbă doar în oraș? Întocmai! O ieșire cu bicicleta împreună cu cei dragi presupune distanțarea de agitația orașului, de jungla de beton. Bucură-te de aerul curat, liniștea naturii și frumusețea ei, urmând unul dintre traseele pregătite.

Trasee de poveste pe lângă Cluj. Reconectează-te cu natura


Ce poate fi mai frumos decât să te trezești dimineața, să te urci pe două roți și să simți libertatea și liniștea din lumea rurală, cu peisajele de poveste? Colțișoarele de natură pe care le găsim la doi pași de Cluj te pot face să te îndrăgostești iremediabil de splendoare arhaică, de sate și de oamenii lor. Dacă vremea din weekend îți permite, de ce nu?

De la trasee ușoare, de câteva ore, accesibile și pentru cei mai puțin antrenați fizic, până la cele mai dificile, de o zi întreagă, care necesită un nivel mediu de antrenament și experiență, toate sunt potrivite pentru iubitorii de aventură.

TRASEUL 1: Cluj-Napoca (Calea Baciului) - Corușu - Sumurducu - Șardu - Turea - Băgara - Macău - dl. Surpat - Gârbău - dl. Crucii - Nădășelu - Mera - Cluj-Napoca (Calea Baciului)

Traseul are o lungime de 63 km și este de interese cultural ridicat, întrucât traversează o succesiune de culmi și voi la nord-vest de Cluj-Napoca și trece prin 15 sate cu potențial turistic deosebit. 

traseu1.jpg

Aici găsim multe monumente istorice, printre care 15 multiseculare biserici de lemn sau de zid și Conacul Laszay - Filip din Nădășelu. Ruinele bisericii în stil gotic din Șardu, biserica de lemn din Macău sau biserica de lemn românească din Sumurducu sunt oaze de liniște și tradiție religioasă care îți vor stimula curiozitatea și nevoia de simplitate.

traseuu1.jpg

Traseul se potrivește oricărei vârste, fiind de dificultate medie și parcurgând în principal drumuri asfaltate sau de pământ, destinate căruțelor. 

TRASEUL 2: Cluj-Napoca - str. v. Fânațelor - Fânațe - Câmpenești - I. Câmpenești - Apahida - Sub Coastă - dl. Fânețele Satului - Cluj-Napoca

Traseul are o lungime de 32 km, fiind un traseu care traversează mai multe culmi și văi. Această drumeție ne conduce din nordul municipiului Cluj-Napoca la salba de lacuri de la Câmpenești. Întoarcerea se poate face de la Apahida pe drumurile puțin umblate de pe malul stâng al Someșului Mic, printr-o zonă pitorească. 

traseu-2.jpg

Este un traseu de dificultate medie, cu urcușuri și coborâșuri multiple. Pe parcursul celor 32 de kilometri, veți întâlni nenumărate peisaje spectaculoase și cu locații potrivite pentru un picnic, dacă vremea permite acest lucru. 70% din traseu se întinde pe drumuri pietruite, în timp ce restul sunt drumuri de pământ ce trec pe sub brazi și copaci seculari.

18444437_1287443274709149_7065867096281841664_n-768x576.jpg

TRASEUL 3: Cluj-Napoca (Nodul N) - Făget - Râtu Penii - dl. Pleșu - dl. Bălții - La Țâclă - Deleni - Micești - I Micești - vf. Peana - Casele Micești - Făget - Cluj-Napoca (Câmpului).

Lungimea traseului este de 52 de km și este, probabil, cel mai spectaculos traseu prin Făget, cu deplasări pe culmea Feleacului, printre văile Hășdatelor și Micușului. Pentru întoarcere, se poate merge pe la lacul Micești și peste vârful Peana, locuri cu multe păduri, biserici de zid, monument istoric și peisaje greu de uitat.

traseu3.jpg

Zonele stâncoase de La Țâclă sau Peana, aflate la o înălțime de peste 1100 de metri, oferă priveliști de neuitat asupra Munților Apuseni. Mai mult, satele Micești și Casele Micești impresionează trecătorii prin gospodăriile tradiționale, aduse parcă din alte vremuri.

Traseul este de dificultate medie și străbate o bună parte de rezervație naturală, cu urcușuri și coborâșuri numeroase spre zonele de munte. Fiind potrivit pentru orice vârstă, traseul parcurge în principal drumuri destinate căruțelor sau mașinilor de teren, oferind privirii imagini superbe ale naturii.


Comentarii Facebook