Lacul Colibița, ”țeapă sau marea de la munte”? Turist: ”Toți ”foștii comuniști” au cumparat ”si apa din lac”


Lacul Colibița este considerat o adevărată minune a Transilvaniei, dar este bun  numai pentru poze. Un turist, care a fost acolo în luna august a relatat experiența avută.

Drumul este excepțional, avand posibilitatea de a ajunge la el din doua directii.

Dar, daca vreti sa faceti baie sau sa pescuiti trebuie sa visati, pentru ca gardurile proprietarilor de cabane si terenuri sunt pana-n apa. Toți ”foștii comuniști” au cumparat ”si apa din lac” tinand cont ca lacul este al statului, sute de garduri, un adevărat Alcatraz.

Nu mai veniți domnilor la Colibita!

A scris cineva: Teapa sau Marea de la munte... adevărat teapa. Sau poate vreți sa faceți baie în deversările de la haznalele lor?

Mai grav este ca nu se poate ajunge la lac, pentru că sunt cabanele particularilor (spuma Bistritei) cu funcții foarte importante în conducere, tergiversand luarea de măsuri.

Mai bine evitati zona si mergeti in alt parte.

UN ADEVARAT DEZASTRU”, a relatat turistul, pe un forum. 

Lacul Colibița a fost amenajat între munții Călimani şi Bârgău

Este un lac artificial de acumulare din Munții Călimani, județul Bistrița-Năsăud,  cu o suprafață de 270 ha și lungimea de 13 km, fiind situat la o altitudine de 900m. 

Pe malurile lacului se află stațiunea turistică Colibița, care se bucură de o amplasare impresionantă: între munții Călimani şi Bârgău.

Se spune că pe fundul lacului ar exista o parte din casele scufundate, inclusiv vechea biserică din Colibiţa şi atunci când scade nivelul apei, se poate vedea crucea bisericii.

Zona oferă numeroase posibilități de destindere pentru iubitorii muntelui, în orice anotimp: excursii, drumeții, plimbări cu sania etc.

Comentarii Facebook