FOTO. Satul care „atinge” cerul se află în Cluj. Localitatea situată la cea mai mare altitudine din România


În județul Cluj se află așezarea situată la cea mai mare altitudine din România. Satul Măguri face parte din cele trei sate care alcătuiesc comuna Măguri-Răcătău. Aceasta este situată în Ardeal, în munții Gilăului.

Satul Măguri este un fel de umbrelă a României datorită faptului că este situat la cea mai mare altitudine din țară, între 1.250 m și 1400m, locuită tot timpul anului. În acest sat sunt aproximativ 390 de case, pe suprafață de 13.000 de ha. Toate acestea se află pe un platou montan, tipic măgurilor, delimitat de munți și râuri. Satul Măguri este un sat izolat, greu de ajuns chiar și vara, iar iarna accesul devine aproape imposibil. 

Deși se află la doar 45 de km de Cluj-Napoca, comunitatea de aici este una închisă, ferită de ochi străini și fără pensiuni agroturistice. Deși în trecut, zona era căutată de nobilii din Imperiul Austro-Ungar pentru relaxare și vânătoare. Aceștia construiseră o vilă și grajduri pentru caii de rasă, însă în urma evenimentelor istorice nu a mai rămas nimic, scrie cluj.com

2.jpeg

Comentarii Facebook