FOTO - „Marea” de la munte. Lacul Tarnița, priveliști de vis la doar doi pași de Cluj - VIDEO


Vara este aproape și gândurile ne poartă involuntar către litoralul Mării Negre. După ce vremea frumoasă s-a lăsat mult așteptată, cu toții suntem mai dornici de o escapadă la plajă. Totuși, litoralul este departe de clujeni, iar weekendurile pot fi „irosite” pe activității mai plăcute, în locul călătoriilor imaginare către plajele lumii.

La doar 30 km de Cluj, la poalele munților Apuseni, lacul Tarnița te așteaptă cu marile sale comori. Liniște nemărginită și priveliști de nedescris, ascuns între păduri, lacul Tarnița te învăluie cu frumusețea sa. 

tarnița 3.jpeg

Tarnița poate oferi nu doar priveliști desprinse din povești, ci și senzații tari. Cei cu dor de ducă și adrenalină pot să se plimbe cu caiacul sau să facă surf pe placa electrică. O altă variantă, tot mai căutată în ultimii ani, este şi standup paddleboarding-ul. „Marea” de la munte oferă activități pentru turiștii cu orice necesități.

tarnița 2.jpeg

Lacul Tarnița a fost realizat în 1974, prin bararea râului Someșului Cald. Barajul în arc, înalt de 97 m și lat de 237 la coronament, a fost proiectat pentru a reține 74 milioane mc de apă. Lungimea lui atinge 9.7 km, suprafața luciului de apă 220 ha, iar pe alocuri atinge adâncimea de 70 m. Anume adâncimea mare a lacului a inspirat fantezia localnicilor. Clujenii le propun turiștilor plimbări pe lac, iar la cerere iți povestesc și despre legenda monștrilor ce trăiesc în adâncurile lacului.

Comentarii Facebook