FOTO. Magia Munților Apuseni! Cucuveaua pitică, cel mai mic reprezentant al răpitoarelor de noapte din România, surprinsă de rangerii parcului


Cu o suprafață de peste 75.000 ha, Parcul Natural Apuseni este caracterizat de o frumusețe aparte dată de peisajului carstic. Peșterile, dolinele, avenele, văile seci, cheile, cascadele, platourile carstice și izbucele, oferă o varietate peisagistică unică în care se dezvoltă o faună și floră bogată. Rangerii Parcului Natural Apuseni ne surprind mereu cu imagini inedite din cel mai mare carst împădurit din România. De data aceasta, vorbim despre Cucuveaua pitică (Glaucidium passerinum), cel mai mic reprezentant al răpitoarelor de noapte din România. 

Imaginile au fost făcute de rangerii parcului pe parcursul lunii februarie, în timpul acțiunilor de monitorizare efectuate la specia civică (glaucidium passerinum).

cuc3.jpeg

Fiind cel mai mic reprezentant al răpitoarelor de noapte din România este de fapt specia cu cea mai intensă activitate diurnă. În mod evident s-a adaptat la acest obicei pentru a evita competiția cu celelalte răpitoare de noapte, de dimensiuni mai mari care populează același tip de habitat. 

În momentul aplicării metodologiei de monitorizare la specia Glaucidium passerinum, toate celelalte specii de păsări de mici dimensiuni prezente în habitat emit sunete de alertă pentru a semnala existența unui pericol, notează administratorii Parcului Național Apuseni.

cuc2.jpeg

Comentarii Facebook