FOTO. Imagini SPECTACULOASE din Parcul Natural Apuseni: Fotografii rare de la ritualul de împerechere al cocoșului de munte


Un cocoș de munte a fost surprins în timpul ritualului de împerechere, într-o serie de imagini rare din Munții Apuseni. Pădurile din Parcul Natural Apuseni oferă un habitat sănătos pentru numeroase specii, asigurând condițiile de hrană, liniște și adăpost pentru fauna bogată din parc, spun specialiștii Regiei Naționale a Pădurilor care au reușit să fotografieze grațioasele păsări.

p4.jpeg

Imagini spectaculoase surprinse de colegii noștri rangeri din perioada ritualului de împerechere”, au transmis cei de la Parcul Național Apuseni.

p2.jpeg

Cocoșul de munte (Tetrao urogallus) este o specie caracteristică pădurilor de conifere. Fiind o pasăre care nu migrează, se întâlnește în cea mai mare parte a continentului european. În România trăiește în tot arealul munților Carpați. 

Adaptat perfect la habitatul montan, iarna se hrănește cu ace de rășinoase, iar vara cu muguri, frunze, flori și fructe.

Comentarii Facebook