FOTO. Cum arată „Drumul Apusenilor” după modernizare. E cea mai spectaculoasă șosea panoramică din Transilvania!


Drumul Apusenilor, cea mai spectaculoasă șosea din Transilvania, începe de la intrarea în localitatea Valea Drăganului și ajunge până la limita cu județul Bihor. Drumul traversează una dintre cele mai frumoasa zone din munții Apuseni, iar printre principalele atracții ale acestui traseu este lacul Drăgan.

Drumul Apusenilor poate concura, alături de Transalpina şi Transfăgărăşan, pentru titlul de cea mai frumoasă şosea din România. Traseul județean de importanță turistică națională, are o lungime totală de peste 25 de km, acesta începe de la intrarea în localitatea Valea Drăganului (intersecția cu DN1), continuă până în proximitatea Barajului Drăgan-Floroiu și ajunge până la limita administrativă cu județul Bihor.

finalizare drumul apusenilor (5).jpeg

În cadrul unui proiect european, acesta a fost modernizat. Vorbim despre peste 80 de podețe și 7 poduri, din care cel amplasat pe râul Crișul Repede a fost construit de la zero. Au mai fost construite 9,5 km de trotuare, 7 stații de autobuz, 5 zone de parking auto și au fost amenajate peste 50 de intersecții cu drumurile laterale. De asemenea, au fost montați 10,6 km de parapete metalice, construiți 7,2 km de ziduri de sprijin și a fost realizat întreg sistemul de semnalizare și marcaj auto. Nu în ultimul rând, pe cca. 6 km au fost plantați puieți de tei și platan.

finalizare drumul apusenilor.jpg

În valoare totală de 132.000.000 de lei, lucrările de modernizare sunt parte a proiectului european ce urmărește conectarea localităților din județele Cluj şi Bihor la Rețeaua de transport TEN-T.

Cei care parcurg drumul pot vedea una dintre cele mai frumoase zone din Munţii Apuseni. Printre multe alte atracţii ale traseului este şi lacul Drăgan, cel mai mare lac de acumulare din judeţul Cluj, de o frumuseţe rară. De asemenea, pădurile dese care se întind de-a lungul malului oferă o imagine extraordinară, indiferent de anotimp.

finalizare drumul apusenilor (1).jpg

Foto: CJ Cluj

Comentarii Facebook