Festivalul Măceșelor de la Sâncraiu, un eveniment ca pe vremuri. Totul se termină cu o serată muzicală la Sala de nunți - FOTO


Festivalul Măceșelor de la Sâncraiu a adunat foarte mulți clujeni dornici să trăiască frumusețea autentică a satului. 

Organizat de Asociaţia Agroturistică Sâncraiu, Festivalul măceşelor a început de vineri cu o expoziție a pictorului Benk András, o prezentare de carte și e expoziție de pictură pe lemn a lui lui Nagyné Hajdu Erzsébet.

Partea cea mai savuroasă a fost sâmbătă. Cele mai pricepute gospodine s-au înscris la un concurs de preparat gem de măceşe, iar la ora 16.00 are loc premierea. Cei care vor să cumpere gem au la dispoziție cât doresc de la doamnele din sat. 

La ora 20.30, toată lumea e invitată la o serată muzicală la Sala de nunți din Sâncraiu.

Cei care au vrut să vadă și satul, au putut vizita o casă tradiţională din Sâncraiu (în vecinătatea Parcului Sf. Ştefan, nr. 356), biserica reformată, să vadă cum se prepară un  ”kürtöskalács”, să se plimbare în sat cu căruţa pe traseul: Parcul Sf. Ştefan - casa Bánffy – Centru - Parcul Sf. Ştefan, iar pentru copii o plimbare în sat cu căruţa trasă de ponei.

Desigur nu au lipsit nici bunătățile locale: siropuri, gulaș unguresc, sarmale, mici, telemea, caș, miere, gemuri, plăcinte, dulciuri și prăjituri.

Comentarii Facebook