Experiment pe litoralul românesc! Mai există chelneri ca pe vremuri sau vara asta ne servim singuri


Jurnaliștii din Constanța au făcut un experiment pe litoral, pentru a vedea dacă mai există special denumită ospătar sau chelner, deoarece de mulți ani lucrurile stau tot mai prost la servire.

Infiltrați printre clienții e șezlong și ospătari în bermude, luați de pe nu știu unde, am reușit să ne facem un tablou de opinie despre sistemul de servire în anul de grație 2023.

Suntem în Mamaia Nord Năvodari, pe una dintre cele mai frecventate plaje, aici unde niște turiști naiv de ambițioși încearcă să-i dea comanda unui ospătar. Acesta însă nu poate să-i ajute cu recomandări, pentru că habar nu are ce e în meniul beach-bar-ului la care lucrează. Ara doar o vagă idee că sunt băuturi alcoolice, cafele și sucuri în el.

Până la urmă, oamenii fac comanda și peste cam 30 de minute le vin băuturile. Una dintre fetele din grup a primit un frappe fără pai. Se uită la el, se gândește, caută soluții. Nu știe cu ce să-l bea. Băiatul de lângă ea pare că se uită după scobitori sau după un obiect asemănător cu care să învârtă în frappe-ul domnișoarei. Nu găsește, evident, nicio variantă.

Mai vine ospătarul pe la ei, se mai întoarce și abia a treia oară, când leșinaseră ultimele molecule de frișcă, aduce un pai.

Este momentul în care o altă persoană din grup comandă o votcă. Pe aceasta ospătarul o aduce ceva mai repede, dar în pahar de frappe, fără pai ce-i drept. Este prima oară când văd o votcă seacă aruncată într-un pahar mare din plastic, cu capac”, relatează cei de la observatorconstanta.ro.

În Constanța la un local renumit, unde chelnerița a trecut pe nota de plată a unor tineri o sticlă de rom, în loc de una de vin. E diferență și de alcool și de bani.

Pe lângă aceste exemple, din primul weekend al verii mai adaug o experiență personală din vremuri relativ recente. Merg să iau două pizza la pachet, de undeva din Constanța. Plătesc comanda și dau și bacșiș de 10 lei așa, doar ca să-i fac ziua mai frumoasă ospătăriței care a marcat comanda. Ea nu a făcut niciun efort, a fost doar plăcerea mea. Când dau să iau cele două pizza, mă mai pune odată să plătesc. Nu pentru că voia să mă țepuiască, ci pentru că mintea ei nu era acolo. Sigur nu ura ce face, pentru că ura implică sentimente și ea avea zero emoții pentru meseria ei de-o vară”, încheie relatarea reporterii.

Comentarii Facebook