Efectul lăcomiei! Stațiunea Mamaia a devenit cea mai ieftină, după ce turiștii o evită


Pe fondul lăcomiei din ultimii ani, turiștii au ajuns să evite să mai calce în Mamaia, iar acum se văd efectele. Plajele sunt goale și turiștii preferă stațiunile Venus, Eforie și Olimp. 

Deja sunt pe plajă pancarte care anunță ieftiniri, iar hotelurile au tăiat din prețuri. Numai Primăria se încăpățânează să țină tariful de 96 de lei parcarea pe zi, adică cât tariful pe jumătate de noapte de cazare la un hotel din Eforie. 

Pe plajă, șezlongurile au rămas scumpe numai pe plajele exclusiviste. În rest, tarifele au ajuns la 25 de lei pe zi. 

Turiștii care ajung în stațiunea Mamaia trebuie să plătească în continuare taxa de 96 de lei pentru o zi de parcare.

Criza de turiști și parcările scumpe i-au făcut pe hotelieri să ia o decizie cu inima strânsă. Au redus tarifele, chiar dacă suntem în vârful sezonul estival.

plaja.jpg

Stațiune Mamaia are acum, în unele cazuri, prețuri mai mici decât Costineștiul. Cele mai mari scăderi sunt la două și trei stele, scriu cei de la Newsweek.ro.

Hotelierii susțin că de vină sunt și cei de la Primărie.

Aportul primăriei în ceea ce privește aspectul general al stațiunii Mamaia lasă de dorit: marcaje inexistente, lucrări care au durat. Nu se pătrunde în Mamaia, dacă mergem pe variantă e jale, cozi interminabile pentru că lucrările începute nu s-au terminat şi încep altele şi altele”, a declarat Nicolae Bucovală, hotelier.

Primăria a propus ca hotelierii să închirieze locurile de parcare de la administrație și să le pună la dispoziția turiștilor.

Nimeni nu spune nimic despre lăcomia de care dau dovadă cei care au hoteluri, cluburi și restaurante, unde prețurile au luat-o razna. 

Mamaia este stațiunea care șochează cu prețurile de la restaurante.

Spre exemplu, la un celebru restaurant din zona „Butoaie”, un șnițel vienez costă 89 de lei, iar porție de cartofi pai ajunge la 14 lei. În total, dacă vreți să mâncați acest fel „clasic” trebuie să achitați la final 101 lei. La același restaurant, o supă costă 79 de lei, scrie Gândul.ro.

La un restaurant din mijlocul staţiunii Mamaia, un meniu ajunge până la 150 de lei, iar dacă luăm calcul şi băuturile ori desertul, o masă pentru o singură persoană poate ajunge până la 300 de lei.

Comentarii Facebook