Ce a pățit o turistă în Italia, când a vrut să achite cu cardul la un restaurant. Patronul a fost amendat


O italiancă a relatat cum a încercat să achite cu cardul un mic dejun la un restaurant din Veneția și a fost nevoită să apeleze la autorități pentru a i se face dreptate.

Femeia și-a comandat un cappuccino și o brioșă, iar la final a vrut să achite cu cardul. Pe bon au apărut următoarele prețuri: 2 euro un cappuccino, 1,5 o brioșă, 20 de cenți pentru serviciul la masă, dar și un euro suprataxa pentru că a achitat cu cardul.

Turista a cerut explicații patronului, dar acestuia nu i-a păsat, așa că următorul drum l-a făcut la autoritățile locale. Controlul care a urmat s-a soldat cu o amendă în valoare de 2.000 de euro.

Paolo Carestiato, șeful poliției locale, a spus că bărbatul a încălcat legile din Codul Consumatorului, dar și o directivă europeană care interzice aplicarea comisionului de către șeful oricărui restaurant, atunci când un client optează pentru plata cu cardul bancar.

Sancțiunile pentru nerespectarea interdicției impuse de autoritate, variază de la minim 2000 euro până la maxim 5 milioane de euro și depind de o serie de factori precum gravitatea, frecvența comportamentului și numărul consumatorilor implicați”, a spus reprezentantul Poliției Locale, relatează știridiaspora.ro.

Văzând situația care a fost creată, președintele unei asociații specializată în domeniul HORECA, a declarat că fiecare patron este obligat să respecte legea, fără niciun fel de excepție. ”Îmi pare rău să aud că unii colegi ajung în astfel de situații, dar legea este clară și nu poți ocoli sau inventa anumite comisioane. În ceea ce privește plata cu cardul de debit, ceea ce facem ca asociație este să intervenim pentru a încerca să reducem costul taxelor. Regulile trebuie respectate, fără dar și poate”, a susținut Angelo Faloppa de la asociația Confcommercio San Donà-Jesolo.

Comentarii Facebook