Cât costă faimoșii cartofi prăjiți de la cel mai cunoscut club de fițe de pe litoral: Vând tone!


Faimoșii cartofi prăjiți cu brânză se află în topul preferințelor celor care au ales să își petreacă minivacanța de 1 mai la cel mai cunoscut club de fițe de pe litoral. 

Deși este un local de fițe, mâncarea preferată de petrecăreți este reprezentată de cartofii prăjiți cu brânză. 

O porție se vinde cu nici mai mult, nici mai puțin de 30 de lei.

Eu iau astăzi cartofii din Polonia, ori cartoful nu este moft, avocado sau kiwi, da. Înțeleg că trebuie să importăm, dar de ce trebuie să cumpăr cartoful din Polonia? Pentru că nimeni în România nu este în stare să îmi livreze un cartof de calitate, constant și să mi-l aducă într-un mod care să facă sens economic. Paradoxal, cartofii prăjiți cu brânză rasă sunt numărul unu, cel puțin în localul de la mare. Vând undeva la 2,5 tone de cartofi în fiecare sâmbătă la mare și circa 800 kg de brânză. Vând tone, iar, din păcate, n-am reușit nici cartoful, nici brânza să le iau din România”, spunea recent Ion Biriș, unul dintre patronii clubului de fițe din Mamaia.

Chef Hadad, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România a dezvăluit, în urmă cu ceva vreme, care este secretul pentru a prepara cei mai buni cartofi prăjiți.

Pentru cartofi prăjiți crocanți, o metodă bună este să fie blanșați înainte. Puneți-i în apă care fierbe pentru 3 minute, apoi lăsați-i 10 minute în apă foarte rece. După care uscați-i pe un prosop și puneți-i la prăjit în ulei. Blanșarea scoate o parte din umiditatea din cartofi, ajutând la o prăjire mai crocantă”, a scris chef Joseph Hadad pe blogul personal.

Comentarii Facebook