Cascada Urlătoarea, minunea naturii din Bucegi - Cum se poate ajunge la acest punct turistic


Cascada Urlătoarea este o cascadă formată de pârâul Urlătoarea, în apropierea orașului Bușteni, România, aflată la altitudinea de 1100 de metri.

Aceasta este situată în apropierea traseului turistic care duce din Bușteni spre Platoul Bucegi pe Valea Jepilor. La acest punct turistic se poate ajunge și din localitatea Poiana Țapului.

În afara principalei căderi de apă (15 metri), există și alte căderi de apă mai mici, desfășurate pe câteva zeci de metri mai sus, pe cele două pâraie, Urlătoarea Mare și Urlătoarea Mică.

Legenda Cascadei Urlătoarea

Legenda vorbește despre dragostea a doi frați ciobani pentru o frumoasă păstoriță, care își păștea oile prin acești munți în vremuri trecute.

Într-o zi neguroasă, fără a ști unul de dragostea celuilalt, frații și-au întins brațele către păstoriță. Aceasta, înspăimântată, se aruncă de pe stânci prefăcându-se în cascadă, care simbolizează tinerețea ei pierdută. Cei doi frați, îngroziți, se transformă în două stânci, care străjuiesc și acum cascada.

Cum se poate ajunge la Cascada Urlătoarea

La această cascadă minunată se poate ajunge de la Gara din Bușteni. Apropo, acesta este un alt obiectiv ce trebuie văzut. Revenind, dacă ajungeți în gara Bușteni, o luați la stânga pe drumul principal și ajungeți la telecabină, dar o luați tot înainte.

Ajungeți la panoul de informare și acolo sunt trecute trei trasee:

- traseul marcat cu cruce albastră, pe valea Jepilor Mici, cabana Caraiman, Sfinx, Babele și de acolo alte trasee prin Bucegi;

- traseul marcat cu triunghi albastru, care merge pe Jepii mari și ajunge la cantonul Scheil/Jepi apoi la Complexul Piatra Arsă din Bucegi;

- traseul marcat cu punct roșu, care merge la Cascada Urlătoarea.

Drumul vă duce la o căbănuță/ stație de pompare a apei, iar de acolo vedeți poteca ce o ia spre Jepii Mari, iar după o vreme ajungeți la cascadă. Căderea de apă este foarte puternică, astfel că o să o auziți de la distanță.

Cascada-Urlătoarea-Bușteni.jpg

Comentarii Facebook