Care este cea mai bogat sat din România! Puțini au auzit de bogățiile de acolo - FOTO


Cel mai prosper sat din România este situat în Ardeal, dar puțini oameni din restul țării au auzit despre el. Majoritatea locuitorilor săi au ales să lucreze în străinătate, însă rămân atașați de rădăcinile lor.

Aceasta este satul considerat cel mai bogat din România: Certeze, situat în județul Satu Mare. Ce îl face să fie recunoscut drept cel mai prosper sat? Certeze dispune de toate facilitățile necesare pentru o viață confortabilă și prosperă. Cu toate acestea, provocarea majoră pentru acest sat este reprezentată de nevoia de locuitori, deoarece mulți dintre aceștia au ales să se stabilească în afara țării în căutarea unui trai mai bun, în țări precum Spania, Italia, Franța sau Marea Britanie.

Cu toate că mulți locuitori au plecat în străinătate în căutarea unor oportunități mai bune, Certeze nu se lasă mai prejos. Casele din această sat sunt nu doar mari, ci și luxoase, adesea cu câte un etaj și unele chiar cu trei. Arhitectura localității impresionează prin detalii complexe, inclusiv uși sculptate din lemn, balcoane impunătoare, ferestre moderne și garduri elegante din fier forjat.

Chiar dacă este un sat, construcțiile din Certeze nu sunt doar moderne, ci și captivante din punct de vedere arhitectural. Reputația sa a depășit granițele naționale, fiind evidențiată într-un articol publicat în presa germană, bazat pe un documentar realizat de Deutsche Welle.

O legendă fascinantă înconjoară satul Certeze. Un articol inspirat dintr-un documentar prezentat de Deutsche Welle povestește despre un localnic și fiul său care au lucrat în construcții în Franța, simțind mereu dorul căminului. Cu toate acestea, s-au confruntat cu provocarea de a menține un nivel de trai decent, având în vedere discrepanțele salariale dintre Europa și România. În trecut, se spunea că oamenii din Certeze mergeau pe cele mai dificile șantiere din străinătate pentru a aduna fonduri și a-și construi casele mult visate. Legendele mai susțineau că unii dintre ei au prosperat prin vânzarea de ziare în metroul din Paris sau lucrând la construcția celor mai înalte clădiri din Franța. Toate aceste eforturi erau dedicate construirii unor case impresionante în acest pitoresc colț de țară.

Masina si casa lui Patrick, Certeze, Satu Mare.

191013_419371778099719_352193622_o.jpg

A plecat de tanar,de jos, ca muncitor iar acum la 32 de ani are o companie care angajeaza alti oșeni la Paris. Desi anul trecut a jurat ca nu se vine in vacanta acasa cu Ferrari-ul pt ca si-a distrus pe drumurile noastre jantele "de 20.000 euro", nu s-a tinut de promisiune. Ofticosii din sat au ras de el ca are masina veche, dar Patrick avea pregatita o mutare care sa-i lase pe toti cu gura cascata: amenajarea unui complex sportiv in Certeze, in care sa joace fotbal cand se intoarce in concediu, cu prietenii”, sună descrierea unui locuitor de succes din Certeze.

Comentarii Facebook