Duminica 28 Aprilie

Călătoria unei familii de români, încheiată în umilință: S-a uitat pe pașaport și ne-a informat super arogant că nu vom zbura, fără explicații suplimentare


Un cuplu de români a trăit umilința vieții lor pe aeroportul din Zurich. Cei doi, călătoreau alături de copilul lor spre Mexic, însă personalul aeroportului le-a refuzat îmbarcarea către Cancun, pe motiv că nu au bagaje de cală.

În ultimii ani, sute de turiști români au trecut prin aceeași experiență sau situații similare. Mai rău, unii turiști sunt lăsați să zboare până în Mexic și blocați mai apoi în aeroporturile de acolo, fiindu-le refuzată intrarea. Statul român nu reușește, se pare, să intervină în niciun fel. 

Românca care a trecut prin experiența neplăcută a decis să-și spună povestea pe un grup destinat sejururilor și vacanțelor, pentru a-i avertiza pe cei care doresc să călătorească în această destinație că există pericolul să fie refuzați. 

,, Pe 30.11 ne-au refuzat îmbarcarea spre Cancun pe aeroportul din Zurich, cu motivul ca nu avem bagaj de cală și fără să ceară alte documente. Agentul de îmbarcare de la Swiss Air (Edelweiss) s-a uitat pe pașaport și ne-a informat (super arogant) ca nu vom zbura, fără explicații suplimentare.

Eram doi adulți și un copil

Nu am fost atat de surprinsa de lucrul asta (citind că s-a mai întamplat…), însă ce m-a dezarmat a fost atitudinea celui care ne-a verificat biletul și pașaportul… atât, dar atât de nesimtit.

Pe același zbor mai era un cuplu de români (nu ne-am intalnit însa în aeroport, ci ne-am găsit ulterior pe alt grup de Fb) care au fost refuzati cu același motiv” a scris femeia.

Cineva a vrut să afle dacă nu era obligatoriu să aibă și un bagaj de cală.

„Nu e, dar orice poate să devină un motiv. Probabil că dacă aveam bagaj de cală, ăla era motivul”, a răspuns tânăra.

Printre comentarii s-au numărat și alți români care au pățit același lucru: ,,Eu am patit fix asta in Belgia cu tui fly, aveam zbor spre Mexic, unde stăteam 2 saptamani, apoi spre Columbia pt cateva zile și Brazilia o luna. Am sunat la ambasada și e o problema super frecvent întâlnită în ultima perioada (eu am pățit asta în august) pt persoanele care nu pleacă cu agenții de turism. Aparent are legatura cu trecerea ilegală a multor conaționali din Mexic in State”, a explicat un tânăr. 

Tânăra a explicat că, pe lângă faptul că au fost umiliți, nici nu au reușit să-și recupereze banii.

,, Am primit… am primit nervi și bani pierduți și o atitudine sarcastică. În rest nimic”, a relatat tânăra. 


Comentarii Facebook