Atenționare MAE pentru mai multe zone turistice din Grecia. Riscul de producere a incendiilor de vegetaţie este ridicat


Ministerul Afacerilor Externe atenționează turiștii care doresc să călătorească în Grecia de gradul de risc ridicat de producere a incendiilor de vegetație în mai multe zone din țară. Printre destinațiile vizate se numără și zone turistice, precum Thassos, Kefalonia sau Zakinthos.

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează  sau intenţionează să călătorească în Republica Elenă că autorităţile locale au anunţat, pentru perioada 23 - 24 august 2023, menţinerea riscului ridicat de producere a incendiilor de vegetaţie (gradul 4), pentru: regiunile Attica, Ahaia, Argos, Arcadia, Beotia, Corint, Evros, Fthiotida, Fokida, Kavala, Rodopi, Xanthi; insulele Thassos, Limnos, Lesvos, Kefalonia, Zakinthos, Lefkada, Samothtraki şi Evia”, transmite instituţia.

Având în vedere faptul că, din cauza condiţiilor meteorologice extreme, pe teritoriul acestei ţări sunt în curs de desfăşurare mai multe incendii de vegetaţie, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să se informeze, înainte de începerea călătoriei, în legătură cu situaţia existentă şi să evite deplasarea în zonele în care există incendii în desfăşurare sau un risc iminent de producere a acestora.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088.


Comentarii Facebook