A început sezonul angajărilor pe litoral. Ce salarii oferă angajatorii, unii promit cazare, masă și chiar pregătire de specialitate în domeniu


Antreprenorii de la malul mării ar mai avea nevoie de 10.000 de angajaţi pentru a putea da startul sezonului estival. Sunt disponibile mii de locuri de muncă - de la recepționeri, ospătari sau bucătari, până la cameriste ori personal pentru curățenie.

„Este nevoie de personal în toate compartimentele de hotel. Este nevoie de cameriste, de ospătari, de bucătari, beach boy, pentru cei care operăm şi pe plajă. Motiv pentru care așteptăm să se înscrie la interviuri cei doritori”, a explicat Sebastian Puznava, managerul unui hotel, potrivit observatornews.ro.

Salariile pornesc de 3 mii de lei, dar angajatorii oferă și cazare, masă și chiar pregătire de specialitate în domeniu, dar doar în anumite condiții.

Și asta pentru că au fost cazuri în care angajații s-au specializat, iar apoi au plecat să muncească pe vase de croazieră, spun hotelierii.

„Deficit există în toate segmentele, în acest moment, pe toate palierele, dar trebuie să fim atenţi, că de multe ori calificăm oameni pentru a pleca pe navele de croazieră, pentru a pleca în străinătate”, spune și Cristian Bărhălescu, vicepreședinte Asociația Națională a Agențiilor de Turism. 

Comentarii Facebook