Vestul României are cea mai frumoasă stradă din Europa. E Raiul pe pământ în acest anotimp binecuvântat - FOTO


Un oraș din România are cea mai frumoasă stradă din Europa, cu toate că nu vorbim despre un top oficial. Românii care au umblat pe ”Bătrânul Continent” au votat și așa s-a stabilit că timișorenii se pot lăuda cu una dintre cele mai frumoase străzi din Europa.

Strada are un aspect de basm datorită cireșilor japonezi. Anual, strada cu cireșii japonezi din Timișoara este și una dintre cele mai fotografiate din România. Locul este de o frumusețe aparte, strada fiind poziționată chiar lângă Parcul Rozelor, așa că nu o puteți rata.

Din fosta Alee a Trandafirilor, în prezent strada academician Alexandru Borza, se face intrarea în la fel de frumosul Parc al Rozelor, cunoscut anterior drept Parcul trandafirilor.

IMG_20210421_201958.jpg

Parcul a fost înființat în 1891, odată cu Parcul Copiilor, cu ocazia Expoziției Universale (industrială, comercială și agrară), când aici au fost realizate aranjamente florale de către grădinarii Wilhelm Mühle, Franz Niemetz și Beno Agatsy.

Florile au fost admirate de Franz Joseph, care a vizitat expoziția. Amenajarea peisagistică a parcului a început în 1929 de către arhitecții peisagiști Árpád Mühle, fiul lui Wilhelm Mühle, și Mihai Demetrovici, șeful serviciului de horticultură din perioada respectivă. Parcul a fost amenajat în stil englezesc, cu alei, baldachine și rondouri de trandafiri. În perioada interbelică numele parcului era Rosarium și aici existau peste 1200 de varietăți de trandafiri, etichetate. Tot în această perioadă a fost amenajat teatrul în aer liber.

IMG_20210421_202020.jpg

În 1944 parcul a fost distrus în urma bombardamentelor. După al Doilea Război Mondial parcul a fost refăcut, în el organizându-se diverse spectacole în aer liber. Tot în parc exista o bază sportivă, amenajată iarna ca patinoar, iar vara ca teren de tenis.

Comentarii Facebook