Duminica 28 Aprilie

Vești bune! Oradea ar putea fi legată în acest an la Autostrada Transilvania


Drumul Expres Oradea - Autostrada Transilvania (A3) ar putea fi finalizat până la sfârșitul anului, cu toate că în contract termenul era luna mai 2024.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a confirmat că este foarte probabil ca acest drum să fie finalizat. Legătura Oradei la A3 (Biharia-Borș 2) are o lungime totală de 19 kilometri, iar profil de Drum Expres pe 13-14 km.

Șanse reale ca pe cei 19 km ai drumului care face legătura dintre Oradea și A3 circulația să fie deschisă anul acesta! Antreprenorul este bine mobilizat încă din luna martie 2022 când a fost dat Ordinul de începere. După 1 an și 5 luni constructorul a ajuns la un stadiu fizic de 73%” a transmis ministrul Sorin Grindeanu.

Directorul general CNAIR, Cristian Pistol, a lăudat mobilizarea foarte bună a constructorului din Austria. ”E o mobilizare bună pe șantierul drumului de legătură dintre centura Oradea - A 3 și Biharia. Deși termenul contractual de finalizare a acestui obiectiv este luna martie 2024, situația din teren ne îndreptățește să credem că cei aproximativ 19 km ai acestui drum vor fi deschiși circulației până la sfârșitul acestui an. Mobilizarea constructorului și stadiul fizic actual, 73%, coroborate cu condițiile atmosferice, fac posibil acest lucru. Este un proiect complex care prevede și construcția a 3 noduri rutiere, 9 pasaje, 3 poduri și 31 de podețe”, a declarat Cristian Pistol.

Comentarii Facebook