Un veteran de război din Alba s-a vindecat de COVID-19 la 99 de ani. Povestea lui este impresionantă


Laurean Deac este un veteran de război din Alba, care la 99 de ani ai săi a reușit să se vindece de COVID-19, după 3 săptămâni de luptă cu boala. În toată această perioadă a fost internat la Secția de Boli Infecțioase a spitalului din Alba Iulia.

Veteran de război, vindecat de coronavirus la 99 de ani

În data de 26 aprilie, lui Laurean Deac i-a fost înmânat, la Sala Unirii din Alba Iulia, de către șeful Statului Major al Apărării, primul cadou oferit de sărbătorile pascale, în cadrul unei campanii destinate celor peste 2.600 de veterani aflați în viață.

Eroul Laurean Deac, din Alba Iulia, cel care a luptat pe frontul de Est în Al Doilea Război Mondial și a fost în prizonierat, timp de patru ani, în lagăre din Asia Mică, a trecut în ultimele trei săptămâni printr-o grea luptă de supraviețuire. Au fost zile grele de suferință, iar personalul medical din cadrul Secției de Boli Infecțioase din Alba Iulia a fost reticent în privința vindecării sale, având în vedere evoluția acestei boli, dar și vârsta sa înaintată”, scrie pe pagina de Facebook a Cercului Militar Alba Iulia.

Conform sursei citate, alături de veteranul de război au fost diagnosticați cu noul coronavirus și fiul și nora sa.

Pentru veteranul de război, Laurean Deac, în această bătălie, nicio zi nu a fost ca alta. Nădejdea în Dumnezeu, rugăciunile celor dragi și ai cunoscuților, mănunchi de gânduri bune îndreptate în permanență spre el din partea multor oameni, alături de grija deosebită de care a avut parte în spital, din partea întregului personal medical, ni-l redau, astăzi, sănătos și victorios pe Laurean Deac, din războiul cu acest virus nemilos”, se mai arată în postare.

7tg.png

După ce a fost externat, Laurean Deac a vrut să se fotografieze în curtea Secției de Boli Infecțioase cu întreg personalul medical.

Mulțumesc lui Dumnezeu că m-a vindecat și tuturor celor din spital care m-au îngrijit atât de bine. Astăzi, trăiesc minunea de a mă întoarce sănătos acasă și să îi revăd pe toți cei dragi”, a spus veteranul Laurean Deac.


Comentarii Facebook