Sambata 26 Octombrie

Un polițist din Ardeal vrea să iasă la pensie, după doar 5 ani de activitate. Tânărul de 25 de ani susține că e stresat de munca de polițist


După doar 5 ani de activitate, un polițist, în vârstă de 25 de ani, din Satu Mare vrea să se pensioneze. Agentul, care fost prins în iulie 2023 conducând sub influența drogurilor, susține că e stresat de munca de polițist.

Primul gând de pensionare i-a trecut prin minte tânărului în vârstă de 25 de ani, în vara anului trecut, atunci când a fost oprit în trafic chiar de către colegii săi. A fost testat cu aparatul drugtest, iar acesta a indicat faptul că polițistul se urcase la volan, deși consumase substanțe interzise.

Polițistul a prezentat superiorilor săi o dovadă prin care era atestat faptul că acesta nu era apt de muncă pentru 8 ore, ci doar pentru 4 ore.

Ulterior, după ce pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autoturism sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise, polițistul de 25 de ani și-a informat superiorii, mai exact pe șefii Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, asupra faptului că vrea să se pensioneze.

Menționăm că agentul de poliție lucra la Serviciul de Acțiuni Speciale, loc unde și-a desfășurat activitatea vreme de 5 ani. Rămâne însă de văzut acum dacă cei responsabili vor aproba dosarul lui de pensionare. Asta pentru că motivele invocate de agentul de poliție sunt acelea că este foarte stresat de munca de polițist, iar sistemul face presiune asupra lui, astfel încât starea sa de sănătate se înrăutățește de la o zi la alta.

„În cursul lunii februarie a.c., un cadru al Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare și-a încetat raporturile de serviciu cu unitatea, ca urmare a clasării medicale inapt pentru îndeplinirea serviciului în poliție, conform deciziei medicale emisă de către unitatea medicală. Dosarul de pensionare al cadrului se află în analiză, în vederea stabilirii dreptului la pensie”, a transmis, joi, Poliția Satu Mare, potrivit Antena 3 CNN.

Comentarii Facebook