Un oraș din Transilvania, inclus în top 10 cele mai frumoase și accesibile destinaţii din Europa


Revista americană Condé Nast Traveller a inclus oraşul Brașov într-un top 10 al celor mai frumoase și accesibile orașe din Europa de vizitat anul acesta. Astfel, Braşovul figurează în clasament alături de frumoasele capitale europene precum Lisabona, Atena sau Riga.

Brașovul este o prezență constantă în topurile europene sau mondiale de turism. Ne onorează și ne responsabilizează. Ca administrație locală, facem toate eforturile să le oferim vizitatorilor noștri o experiență memorabilă care să îi convingă să revină ori de câte ori au ocazia. Spre exemplu, transformăm Poiana Brașov, stațiunea montană, parte a orașului nostru, într-o stațiune all season, unde se pot practica schiul și mountain biking-ul. În plus, odată cu deschiderea Aeroportului Internațional Brașov, programată pentru 2023, orașul nostru va deveni mai ușor accesibil pentru turiștii străini”, a declarat primarul Allen Coliban, potrivit Mediafax.

traian-titilincu-GZJJOzDJ01E-unsplash.jpg

Jurnaliștii americani scriu despre Brașov că este o alternativă la București din punct de vedere al costurilor, care sunt mai mici și dau ca exemplu prețul unei urcări cu telecabina până în vârful Muntelui Tâmpa, care se ridică la 20 de lei. De asemenea, sunt menționate delicatesele locale „kürtőskalács”, dar și turul gratuit pe care îl oferă touroperatorul local Walkabout, pe jos, în fiecare dimineață la ora 10:30, pornind de la fântâna din Piața Sfatului.

sinziana-mihalache-FGrvrFeLVQw-unsplash.jpg

Comentarii Facebook