Un cunoscut actor din Oradea, condamnat la șase ani de închisoare. Este acuzat că ar fi abuzat o colegă: „Voi face public tot dosarul, la final”


Un actor de la Teatrul Regina Maria din Oradea a fost condamnat, luni, la 6 ani de închisoare cu executare pentru viol. Bărbatul este acuzat că și-ar fi agresat sexual o colegă de scenă în vara anului 2022, după o petrecere. „E o porcărie, totul a fost consimțit", spune actorul, care a anunțat, pentru eBihoreanul, că va contesta hotărârea Judecătoriei Oradea.

Actorul Andrian Locovei, membru al Trupei Iosif Vulcan din cadrul Teatrului Regina Maria din Oradea, a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru viol. 

Fapta, scrie sursa citată, ar fi avut loc în noaptea de 2 spre 3 iulie 2022. A doua zi dimineață, femeia, tot actriță, a mers la Poliție și a declarat că a fost victima unui viol. În urma reclamației, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu a fost plasat sub control judiciar, cu interdicţia de a se apropia de locuinţa victimei sale.

Violul ar fi avut loc chiar în casa femeii, cu ocazia unei petreceri, iar bărbatul şi-ar fi premeditat fapta, susțin procurorii. Acesta, scrie presa locală, ar fi așteptat ca ceilalți invitați să plece și, sub pretextul că își ia rămas bun, ar fi intrat în dormitor peste gazdă și ar fi violat-o. Amandoi ar fi consumat înainte alcool, reiese din declarațiile din dosar.

Pe tot parcursul procesului, actorul a negat acuzațiile și a susținut că nu a fost vorba despre un viol: „Actul sexual a fost consimţit, totul a fost consimţit, iar dosarul este o porcărie, construit cu tertipuri, psihologi şi fără vreo dovadă că a fost un act sexual forţat. Acuzaţia este extrem de gravă şi voi face public tot dosarul, la final, ca să arăt toate măgăriile care s-au întâmplat. Sunt obligat să demonstrez opiniei publice, familiei, colegilor, că totul e o minciună. Nu am de ce să mă ascund", a declarat recent, pentru eBihoreanul, actorul acuzat de viol.

Luni, Judecătoria Oradea a dispus ca actorul să fie condamnat la 6 ani de închisoare cu executare şi, totodată, l-a obligat să-i plătească victimei sale daune morale de 50.000 lei. Hotărârea nu este definitivă, iar actorul a anunțat deja că o va ataca la Curtea de Apel Oradea. Bărbatul, în vârstă de 45 ani, este căsătorit.

ff.jpeg

Comentarii Facebook