Un copil de șapte ani și-a pierdut viața, iar un altul este în comă, după ce flăcările le-au înghițit casa: „Era dezastru. Au explodat geamurile!”


O casă a fost înghițită de flăcări violente, noaptea trecută, în municipiul Reghin din județul Mureș. În camera în care a izbucnit incendiul se aflau doi copii, unul de șapte ani și unul de zece, dar și o ruda de-a acestora, în vârstă de 65 de ani. Toți trei au ajuns în stare gravă la spital, intoxicați de fum. Copilul de șapte ani nu a mai putut fi salvat de medici. 

Alarma s-a dat puțin după miezul nopții. Speriați de flăcări uriașe care înghițiseră una dintre locuințe și se extindeau rapid, vecinii au sunat la 112. „Incendiul s-a manifestat cu violenţă pe o suprafaţă de aproximativ 150 de metri pătraţi. Este o intervenţie greoaie datorită acoperişului din tablă, incendiul manifestându-se între tavan şi tablă”, a declarat un reprezentant al ISU Mureș. 

Un copil de 7 ani a murit după ce s-a intoxicat cu fum

În curte existau mai multe locuinţe în care trăiau 12 familii nevoiaşe, iar în camera în care a izbucnit incendiul dormeau de obicei 12 copii. Azi-noapte, însă, înăuntru erau doar doi minori şi un bărbat de 65 de ani

Eu am ieşit afară şi am strigat să iasă toţi din casă. Eu nu dormeam. I-am trezit pe toţi. Am ieşit şi am luat buteliile. Ce am putut am făcut şi eu. Era dezastru. Au explodat geamurile. Am vrut să intru după ei înăuntru, dar nu se mai putea intra. Nu s-a mai putut face nimic”, spune un martor, potrivit Observator. „În urma incendiului au rezultat 3 victime, 2 copii şi un adult, care au fost transportaţi la spital”, a mai spus reprezentantul ISU Mureș. 

Incendiul ar fi izbucnit în urma unui scurtcircuit electric

Pentru un copil de șapte ani nu s-a mai putut face nimic. S-a intoxicat cu fum şi n-a mai putut fi salvat. Şi celelalte două victime sunt în continuare în stare critică. „Doi sunt în comă, cel mai probabil intoxicaţie cu monoxid, cu fum. Sunt deocamdată stabili hemodinamic, puşi pe aparate de ventilaţie, cu tot suportul medical ce este necesar”, a explicat medicul specialist UPU SMURD Emilia Turucuz. 

Potrivit unor martori, incendiul ar fi izbucnit în urma unui scurtcircuit electric. 


Comentarii Facebook