Un bolovan de 50 de kg a căzut din cer prin acoperișul unei case din HUNEDOARA - VIDEO

 

UPDATE

Poliția din Hunedoara a anunțat de unde provine bolovanul de 50 de kg. Acesta a zburat ca o ghiulea un kilometru.

Bolovanul ghiulea, care a găurit o casă în Hunedoara, a venit de la un kilometru distanță - FOTO

-----------------------

Un bolovan de circa 50 kg a căzut din cer, prin acoperișul unei case din Hunedoara. Incidentul s-a petrecut marți.

Bolovanul a spart acoperișul casei si plafonul, până în camera de la parter, ca o ghiulea de tun. O altă piatră a fost găsită în curtea unui localnic.

Autoritățile nu pot spune de unde provin pietrele, dar le-au luat pentru analize. 

Două pietre au căzut din cer în Hunedoara. Una a găurit acoperișul unei case

Politia HUNEDOARA: La data de  29 martie 2022, în  jurul  orei 13:59, Poliția Municipiului Hunedoara, fost  sesizată  prin  intermediul  SNUAU 112, cu privire la faptul că, pe  acoperișul unui imobil, a căzut o piatră și  a ajuns în interiorul imobilului. Polițiștii ajunși  la fața  locului, au constatat că, la mansarda imobilului s-a produs un  orificiu, de asemenea  și  în  tavanul unei camere, piatra aflându-se pe pardoseala  camerei. De asemenea, tot în aceeași  dată, un alt cetăţean, a sesizat  Poliția Municipiului Hunedoara, că, în curtea casei sale se află  o piatră. Polițiștii , au ridicat pietrele și urmează a se efectua cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în  care s-au produs aceste incidente.

Autoritățile au ridicat pietrele căzute din cer în Hunedoara pentru analize la Insemex Petroșani

ISU HUNEDOARA: În urma unui apel la 112, prin care s-a anunțat faptul că o piatră a căzut prin acoperișul unei case din municipiul Hunedoara. S-au deplasat de urgenta la locul indicat o autospecială de lucru cu apă și spumă precum și un echipaj SMURD din cadrul detașamentului de pompieri Hunedoara. Concomitent, a fost alertat și trimis la locul intervenției echipajul CBRN din cadrul ISU Hunedoara, care a efectuat măsurători asupra pietrei, in urma analizei rezultând că aceasta nu prezenta pericol radiologic.  

Pentru o analiză amănunțită, piatra a fost ridicată de către IPJ Hunedoara și transportată la Insemex Petroșani. 

Din fericire, mama împreună cu cei doi copii minori nu se aflau la etajul clădirii în momentul impactului, ci la parterul locuinței. 

Pagubele materiale sunt însemnate, fiind afectat acoperișul casei,  plafonul unei camere și mobilierul din aceasta.

c202719b688f00a387c8fc12188a507b.jpeg

Piatra a trecut prin acoperișul vilei și prin tavan

Piatra de 40 de kg a aterizat direct în camera copiilor, pe birou. Mobilierul a fost distrus, iar tavanul are nevoie de reparații ample.

Alina Todoroț, proprietara vilei, a spus că ”fetiţa era în dormitor. S-a auzit o bubuitură foarte puternică şi am zbierat la ei ca să vină să ieşim afară. A spart acolo şi a intrat în dormitor la fetiţă”.

S-ar putea ca piatra să fi provenit de la o detonare făcută la o haldă de steril, de la un fost combinat din oraş. Autoritățile nu au confirmat această ipoteză.

e460567a9a4a350de31de7f2f3f85f33.jpeg

Comentarii Facebook