Duminica 28 Aprilie

Un bărbat și-a pierdut viața în urma unui accident, după ce a fost refuzat de 4 spitale din Ardeal, inclusiv la Cluj


Un bărbat în vârstă de 52 de ani din Satu-Mare și-a pierdut viața în mod tragic, în urma unui accident cu scuterul, după ce 4 spitale nu au reușit să se înțeleagă între ele ca să îi acorde îngrijiri medicale.

Bărbatul a ajuns la Spitalul din Satu Mare după accidentul suferit cu scuterul, în urma căruia s-a lovit la piept. Deoarece la spital nu exista secție de chirurgie toracică, medicii au încercat să îl transfere la Cluj. 

Cei de la Cluj nu l-au primit, invocând motivul că bărbatul ar trebui să meargă Baia Mare pentru că este mai aproape, însă transferul a fost refuzat și aici, din cauza lipsei de locuri. În cele din urmă s-a decis transferul pacientului către Spitalul din Oradea, dar fără succes, informează Digi24.

Bărbatul a rămas la Spitalul din Satu-Mare, până dimineață, când a suferit un stop cardio-respirator, iar pe fondul mai multor complicații a murit.

Managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca, Vasile Mureşan, a confirmat că unitatea medicală a fost contactată de spitalul din Satu-Mare, iar medicul de gardă din secţia ATI de la Cluj le-ar fi recomandat să se adreseze spitalului din Baia-Mare.

Familia bărbatului a depus plângere la Colegiul Medicilor și a anunțat că va da spitalul în judecată.

Medicii sătmăreni spun că nu este prima dată când sunt refuzați de spitalele din județele vecine.


Comentarii Facebook