Străinii au voie să facă topless prin lege. În România, la Târgu Mureş, plaja topless nu este doar tabu, ci şi amendată. Ce sancţiuni au fost stabilite


La Târgu Mureş, sânii dezgoliţi sunt sancţionaţi cu sume cuprinse între 500 şi 800 de lei. Vorbim despre o serie de reguli votate de consilierii locali care interzic, printre altele, plaja fără sutien la ştrandul local. 

Amintim că, în Spania femeile au dreptul de a face topless la piscinele publice. Activiștii din Catalonia au celebrat săptămâna trecută o mică victorie după ce guvernul spaniol a informat primăriile din orașele sale că trebuie să permită femeilor să facă topless în piscinele publice. Acest lucru este consacrat de o lege catalană privind egalitatea din 2020. Cu toate acestea, unele piscine municipale au împiedicat această practică de când a fost introdusă legislația, atrăgând zeci de plângeri în fiecare vară.

Străinii au voie să facă topless prin lege, la Târgu Mureş se dă amendă

În timp ce alte ţări stabilesc prin lege dreptul de a renunţa la sutien, la Târgu Mureş plaja topless nu este doar tabu, ci şi amendată. Consilierii locali au votat sancţiuni de până la 800 de lei împotriva femeilor care se dezgolesc la ştrandul local. Alături de ele sunt vizaţi cei care înoată îmbrăcaţi în haine de stradă sau îşi plimbă animalele prin complex, scrie Observator.

Aşa că, indiferent cât este de cald, doamnele şi domnişoarele nu au voie să renunţe la sutien. Sunt sancţionate de asemenea persoanele care nu fac duş înainte de a intra în bazine sau îşi plimbă vaca prin complex. 

Complexul din Târgu Mureş cuprinde şase bazine, un lac de canotaj şi trei seturi de tobogane. Fiecare zonă are regulile ei. Preţul de acces la ştrand este de 20 de lei pe zi, iar localnicii vor beneficia de o reducere de 25%. 

Comentarii Facebook