Roșii cu 65 de lei kilogramul pe taraba unei ardelence, în piață: ”Nu avem cui să vindem, vine lumea se miră și pleacă” - FOTO


Roșiile oltenești se vând în Alba Iulia, 65 de lei kilogramul. Pe lângă ele, pentru o salată ai nevoie de castraveți, iar un kilogram de castraveți autohtoni se vinde cu 35 de lei. 

Desigur că sunt roșii și la prețuri mai mici, între 17 și 20 de lei kilogramul, dar acestea sunt de import, din Spania sau Ungaria. 

Vânzătoarea a explicat și de ce roșiile sunt atât de scumpe. ”Paștele vine foarte devreme, oamenii au făcut încălzire (n.red. au încălzit serele în care au fost crescute roșiile) și ele sunt scumpe.

La castraveți prețurile sunt de 30 lei, roșiile, 60 - 65 lei, față de alea de import care sezonul lor este iarna la noi acum încep”, a explicat vânzătoarea, conform Alba24.ro.

Clienții s-au uitat și au plecat în altă parte. ”Asta este nu avem ce face, am adus puține doar câte o ladă din fiecare doar ca să începem cu ceva.

Nu este vremea lor este încă devreme. Dacă era Paștele mai târziu, erau alte prețuri. Este frig afară, marfă nu este. Noi am adus așa să avem, nu ca să vindem”, a mai spus vânzătoarea.

Nici nu avem cui să vindem. Nici astea de import nu se vând așa bine. Astea sunt 17 lei, 20, 25 de lei, dar nu se face nici o alegere.

Vine lumea se uită și pleacă mai departe. Se miră, dar asta este, nu aș vrea eu să le pun atât la preț, dar sunt scumpe la cumpărare, sunt foarte scumpe, așa pleacă foarte scumpe.

Este a doua mână, a treia mână, deci nu pleacă de la producător”, mai subliniază vânzătoarea.

Comentarii Facebook