Stațiunea din Ardeal care atrage turişti indiferent de anotimp! Cât costă o vacanţă de Paşte în jurul celui mai mare lac helioterm din Europa


În Ardeal există stațiuni care atrag turiștii indiferent de anotimp. Sovata este doar una dintre ele. Oamenii vin aici pentru peisajele de vis, dar şi pentru serviciile pe care le oferă hotelierii. Iar pentru perioada sărbătorilor Pascale ofertele sunt variate.

Pentru că au rămas mai puţin de două săptămâni până când creştinii ortodocşi vor sărbători Învierea Domnului, majoritatea unităţilor de cazare din Sovata au deja rezervări făcute. Cei care vor să se relaxeze la pensiunile din Ardeal trebuie să scoată din buzunar nu mai puțin de 1000 de lei.

Pachetul conține trei nopți de cazare, bonuri valorice, prânz tradițional de Paște accesul la bazinele cu apă sărată și dulce, accesul la sala de fitness, iar tariful pachet este 995 RON pe persoană”, explică Marinela Cernea, şef recepţie hotel, potrivit Observator.

În afară de drumeţii şi sesiuni de relaxare la piscină, vizitatorii aleg pensiunile din Ardeal și pentru că au ocazia să guste din preparatele culinare speciale.

Lacul Ursu din Sovata, România, este unul dintre cele mai impresionante obiective turistice din țară, fiind considerat cel mai mare lac heliotermic din Europa. Acesta este situat într-o zonă montană din județul Mureș și este format într-un crater vulcanic, având o adâncime de aproximativ 18 metri și o suprafață de aproximativ 4,5 hectare.

p1.jpeg

Ceea ce face lacul Ursu atât de special este apa sa, care are o temperatură diferită în funcție de anotimp. În timpul verii, apa se încălzește și poate ajunge până la 30 de grade Celsius, în timp ce în timpul iernii apa rămâne caldă și nu îngheață. Acest fenomen se datorează unui sistem de izvoare subterane care alimentează lacul cu apă sărată și bogată în minerale, cum ar fi sodiul, magneziul și calciul.

Această apă sărată și mineralizată are și proprietăți terapeutice, fiind utilizată în tratamente balneare pentru afecțiuni ale sistemului locomotor, ale pielii, ale sistemului respirator și altele.

Comentarii Facebook