Regele Charles vine în Ardeal! Va vizita locuri care îi sunt foarte dragi, unde ”omul și natura sunt în echilibru” - FOTO


Prima călătorie în străinătate a regelui Charles de la încoronarea sa va fi în Ardeal, în țara Dracula, scriu jurnaliștii britanici.

Charles, în vârstă de 74 de ani, va zbura luna viitoare în România, unde deține cel puțin zece proprietăți și ”este un descendent al eroului național, Vlad Țepeș”, mai notează cei de la The Sun.

Președintele Klaus Iohannis îl va primi oficial pe Charles la Palatul Cotroceni din București, dar excursia va fi în mare parte o scurtă vacanță în Transilvania, fără regina Camilla.

Se pare că Regele Charles ar fi strănepotul voievodului Vlad Țepeș, cunoscut și sub numele de Vlad Dracula, creditat cu uciderea a 23.000 de oameni în luptele împotriva Imperiului Otoman.

9CHARLESGRAPHIC-1.jpg

Foto: Imagine din materialul celor de la The Sun

Cu regularitate, în mai sau iunie, Charles a vizitat România atras de peisajele pitorești de lângă casa lui din Viscri.

Există un sentiment de continuitate veche aici. Un cerc virtuos în care omul și natura sunt în echilibru”, a spus Regele Charles, despre aceste locuri.

Cel mai probabil jurnaliștii britanici au cam încurcat lucrurile, pentru că de o bună bucată de timp Regele Chareles preferă să meargă la casa lui de pe Valea Zălanului, județul Covasna, la 30 de kilometri de Sfântu Gheorghe. 

Americanii compară splendida casă din Ardeal a regelui Charles cu Palatul Buckingham: „Oamenii de rând se pot simți ca un rege”

Comentarii Facebook